Japanin tunnetuin rypälelajike on Koshu, josta tehdään valkoviinejä.
Uniikki rypäle saapui tiettävästi 500-luvulla Kaukasukselta silkkitietä pitkin Kiinaan, ja sieltä edelleen Japaniin.
Yamanashin alueella Koshua alettiin viljellä toden teolla 1800-luvun lopulla, jolloin Ranskassa viinintekoa opiskelleet japanilaiset viinipioneerit Masanori Takano ja Ryuken Tsuchuya loivat uuden alun maan viinikulttuurille.
Vaikka Koshu on valkoviinirypäle, se on väriltään vaaleanpunainen, jopa aavistuksen purppuraan vivahtava. Koshusta valmistettu viini on nuorena erittäin kalpeaa ja hennon vihertävää, mutta muuttuu ikääntyessään kullankeltaiseksi.
Viinituristia saattaa helposti hämmentää, että Koshu-nimellä voidaan yhtä hyvin tarkoittaa myös alueen laaksoa ja kaupunkia.
Koshu-viini Alkossa:
Lue myös:
Japani matkalla viinimaaksi – Viinityylit ja -rypäleet ilahduttavat!