Noin 150 kilometriä Chilen pääkaupungista Santiago de Chilestä etelään avautuu El Yalin kosteikkoinen luonnonsuojelualue. Luonnonsuojelualue toimii kotina ja levähdyspaikkana lähes 200 lintulajille. Tämä uskomatonta biodiversiteettiä huokuva kosteikko toimii inspiraationa ja nimenä Yali-viineille – ei ihmekään, että etikettejä koristaa kosteikon upeat linnut.
Yali-viinit tuottaa chileläinen viinitalo Viña Ventisquero. Kestävä kehitys toimii ohjenuorana Yali-viinien valmistukselle – viineissä luonnonmukaisuus huomioidaan koko tuotantoketjun osalta.
Viinitalon saavuttama Sustainable wines of Chile -sertifikaatti antaa tunnustusta kokonaisvaltaiselle kestävälle viininvalmistukselle. Sertifikaatin saaminen vaatii sekä luonnon, että henkilöstön huomioimisen koko viininvalmistusprosessissa. Tämä tarkoittaa toimenpiteitä maaperän eroosion ehkäisemiseksi, kontrolloituja kastelujärjestelmiä veden säästämiseksi, sekä luonnonmukaisten torjunta-aineiden suosimista tautien ja tuholaisten torjunnassa.
Viña Ventisquero
Perustettu vuonna 1998, Maipon laaksossa Chilessä.
Pääviinintekijä Felipe Tosso.
Yali-viinit ovat Viña Ventisquero -viinitalon tuoteperhe.
Yali Wetland Reserva Carmenere
Yali Wetland Reserva Carmenere on viinintekijä Sergio Hormazábalin vision mukaisesti valmistettu puhdaspiirteinen ja maukas carmenere-viini. Viini on käytetty terästankeissa, jonka jälkeen 70 % viinistä on kypsynyt kymmenen kuukautta ranskalaisessa tammessa ja lopuksi kolme kuukautta pullossa. Tarjoile ja nauti viini 16–18 asteisena pehmeiden juustojen tai mausteisten liharuokien kanssa.