Laivojen viinivalikoima uudistuu – esittelyssä Tallink Siljan viinit

Kaupallinen yhteistyö

Suomen ja Ruotsin sekä Suomen ja Tallinnan välillä seilaa joka päivä paitsi lukuisia matkustajia, myös lukuisia viinipulloja. Tallink Silja valitsee joka toinen vuosi “Laivan viinit”, joita myydään yhtiön kaikilla aluksilla. Esittelemme uudet viinit ja oluet.

Tallink Siljalla 14 sommelieria ja viiniasiantuntijaa kerääntyy joka toinen vuosi pyöreän pöydän ääreen ja maistelee yli 120 huippuviiniä ja olutta. Tallink Siljan laivoilla viiniraatia vetää hankintapäällikkö Argo Aosaar. Hän toimii raadin sihteerinä, mutta ei osallistu itse valintaan.
“Mukana on sommelierejä, ravintolapäälliköitä ja joskus yksi keittiömestarikin. Vähintään yksi henkilö kultakin laivalta. Kokemusta systemaattisesta maistamisesta on oltava, sillä laivan viiniä valittaessa maistettavana on jopa 130–150 viiniä.”
Maistettavien viinien  joukosta valikoituvat huippujen huiput, Tallinkin ja Silja Linen omat Laivan viinit ja oluet. Uudet Laivan viinit seuraavalle kaksivuotiskaudelle on nyt valittu ja pyysimme Argo Aosaarta kertomaan, miksi juuri nämä juomat selvisivät voittajiksi.


Laivan punaviini

 

 

 

Allegranza Tempranillo – Shiraz, 8,50 €
”Kolmivaiheinen valintaprosessimme alkaa sokkomaistelusta ja huipentuu kolmen parhaan viinin finaalikierrokseen. Punaviinit herättivät tänä vuonna paljon keskustelua. Lopulta espanjalainen, La Manchan alueelta tuleva, Allegranza,sai koko raadin tuen taakseen. Kokeile hedelmäistä ja raikasta punaviiniä erityisesti kesäisten grilliruokien rinnalla tai maistele rubiininpunaisena hohtavaa juomaa sellaisenaan.”


Laivan valkoviini

 

 

 

Montgravet Sauvignon Blanc Premium, 8,50 €
”Laivan valkoviini on ollut monta vuotta saksalaista Riesling-rypälettä, joten halusimme vaihtelua. Raati istui kaksi päivää pöydän ääressä, söi vaaleaa leipää ja innostui Etelä-Ranskan aurinkoisilla pelloilla kypsytetyn Montgravet-viinin mausta ja paahteisesta väristä. Pehmeä sauvignon blanc -viini on täydellinen pari erilaisille kaloille ja mereneläville. Se sopii erinomaisesti myös raikkaan salaatin kylkiäiseksi.”


Laivan kuohuviini

 

 

 

La Gioiosa Aurea Blanc de Blancs Brut, 8,50 €
”Tallink Siljan kuohuvaksi valikoitui tällä kertaa prosecco, jonka kaltaista meillä ei aiemmin ole tarjoiltu. Italialaisen Blanc de blanc-proseccon valmistuksessa on käytetty ainoastaan valkoisia rypäleitä. La Gioiosan kuohuviinit ovat olleet jo vuosia risteilijöiden suosiossa, koska prosecco sopii niin juhlaan kuin arkeen, kevääseen, kesään, syksyyn ja talveen. Älä epäröi tilata kuplivaa proseccoa merenelävien tai tuoreiden kala-annosten seuralaiseksi. Lupaan, ettet tule pettymään.”


Laivan roseeviini

 

 

 

Henri Gaillard Rose Mediterranée, 7,90 €
”Tänä vuonna raatimme pääsi maistamaan ensimmäistä kertaa myös roseeviinejä. Maistettuamme tätä eteläranskalaista roseeta, tiesimme heti, että valinta oli tehty. Rosee ei ole pelkästään kesäkauden trendiviini, vaan nappivalinta graavilohelle, täyteläisille liharuoille ja kesäisten jälkiruokien kylkiäiseksi.”


Laivan samppanja

 

 

 

Champagne Ayala Brut Majeur Extra Age, 29,90 €
”Tämä eteläranskalaiselta Ayalan tilalta tuleva samppanja on saanut tekeytyä neljä vuotta. Pitkä kypsymisprosessi tuo samppanjaan syvyyttä ja helmeilevää aromikkuutta. En keksi tilannetta, mihin lasillinen samppanjaa ei sopisi. Tämä raikas ja elegantti juoma on mainiota seuraa kalaruoille, vaalealle lihalle ja juustoille.”


Laivan oluet

Lighthouse Porter, Puhaste 5,8 %, 3,50 €
 ”Tartolaisen pienpanimon Puhasteen tumma porter hurmaa maitosuklaan, hennon vaniljan ja paahdetun kahvin aromeilla. Karamellinen ja maltainen olut on loistopari liharuoille ja suklaisille jälkiruoille.”

Nils Oscar Kapten Balder, 5,1 %, 3,50 €
”Jo toisessa sukupolvessa toimivan Nils Oscar -pienpanimon suodattamatonta luomulageria on luonnehdittu Ruotsin taivaallisimmaksi olueksi. Tätä erikoisolutta kannattaa kaataa lasiin esimerkiksi silloin, kun lautasella on grillattuja liharuokia tai mereneläviä.”

Mainos, sisältö jatkuu alla

Nostot

89,90€

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa lehti ja liity mukaan Viini-lehden tilaajien joukkoon.

Saat vuosikerran kestotilauksena hintaan 89,90 €. Vuosikerta sisältää 10 runsasta lehteä sekä kestotilaajan etuna Viinistä viiniin -vuosikirjan (avo 19,90 €). Kirjalahja toimitetaan kestotilaajille painotuoreena lokakuun lehden mukana.

Tilaa tästä