Viña San Pedro – yhä vastuullisempaa viinintuotantoa

Kaupallinen yhteistyö

Chileläinen Viña San Pedron viinitalo on tehnyt töitä vastuullisuuden eteen jo vuosia ja vauhti vain kiihtyy. Tavoitteena on käyttää kolmen vuoden päästä pelkästään uusiutuvaa energiaa.

Chileläisen Viña San Pedro -viinitalon Castillo de Molina -viinit ovat suomalaisille tuttuja jo monen vuoden takaa. Viinit tunnetaan hyvästä laadustaan, sillä sarjan Pinot Noir -punaviini voitti ensimmäisenä chileläisenä viininä Vuoden Viinit -kilpailun vuonna 2014 ja Sauvignon Blanc -valkoviini saman kilpailun puolestaan vuonna 2016. Suomessa on myynnissä laaja valikoima Castillo de Molinan kuohu-, rosee-, valko- ja punaviinejä – niin pulloissa kuin hanapakkauksissakin.

Viña San Pedron viinitalo on jo vuosia nostanut vastuullisuuden yhdeksi tärkeimmäksi arvokseen viinintuotannossa. Vastuullisuus tarkoittaa monia eri asioita aina luonnon ja ympäristön huomioon ottamisesta energiansäästöön ja nykyisin myös yhä enemmän sosiaalista vastuullisuutta. ”Vastuullisuusohjelmamme käsittää muun muassa johdon työnohjausta, metsien istuttamista, jätehuollon ja kierrätysmenetelmien parantamista, energiaa säästävän tekniikan lisäämistä kaikissa työvaiheissa, kevyempien pullojen ja sitä kautta energiatehokkaamman logistiikan käyttämistä, työntekijöiden ja heidän perheidensä hyvinvoinnista huolehtimista, työturvallisuudesta huolehtimista sekä luomuviljelyn lisäämistä. Jaamme myös avustuksia niille kunnille, joiden alueella on viinitarhojamme”, viinitalosta kerrotaan.

Viña San Pedrolla on useita erilaisia vastuullisuussertifikaatteja ja se on listattu yhdeksi Chilen vastuullisimmista viinitaloista.

Viña San Pedro kuuluu kansainväliseen VSPT Wine Groupiin, joka on Chilen ja uuden maailman johtavia viinintuojia ja -viejiä. Viinitalo on voittanut kaksi kertaa (vuosina 2016 ja 2018) brittiläisen The Drinks Business -lehden arvostetun Green Awards -kilpailun. Vuonna 2018 se voitti sekä Ethical Company of the Year – ja The Renewable Energy Implementation Award -sarjat. Erityistä kiitosta viinitalo on saanut kilpailussa hyvästä johtamistavastaan sekä vahvasta sitoutumisestaan ympäristöön ja yhteiskuntaan.

Jo käynnissä olevien tai jo toteutuneiden projektien lisäksi viinitalolla on suunnitteilla useita uusia ympäristöystävällisiä toimenpiteitä. Tavoitteena on esimerkiksi käyttää kaikilla tiloilla vuoden 2021 loppuun mennessä 100 prosenttisesti uusiutuvaa energiaa. Molinassa avattiin vuonna 2016 maailman ensimmäinen biokaasuvoimala, joka tuottaa energiaa sadonkorjuujätteistä. Voimalan sähköntuotanto riittää kattamaan jo 60 prosenttia Viña San Pedron viinitalon sähkönkulutuksesta.

Lähivuosien tavoitteisiin kuuluu myös siirtyminen kokonaan ekologisiin pakkausmateriaaleihin ja täydellisen lajittelu- ja jätteidenkierrätysjärjestelmien luominen tiloille. Viinitalo pyrkii myös lisäämään uusiutuvan energian käyttöä asentamalla tiloilleen aurinkopaneeleja, joita hyödynnetään muun muassa teknisissä kastelujärjestelmissä. Myös kasteluveden kierrättämiseen ja säästämiseen kiinnitetään yhä enemmän huomiota. Organisaation vastuullisuusohjelmaan kuuluu myös jakaa tietoa ja muistuttaa asiakkaitaan alkoholin käyttöön ja kulutukseen liittyvistä vaaroista ja ongelmista.


Kaikki Castillo de Molina -viinit sopivat myös vegaaneille!

Castillo de Molina Reserva Sauvignon Blanc 2017

958027, Alkon tuotesivu
Valkoviini / Valle de Elqui / Chile
Vina San Pedro
Sauvignon Blanc
11,49 € (0,75 l)
Kevyempi lasipullo
Katso Viinistä viiniin -viiniarvio

Castillo de Molina Reserva Pinot Noir hanapakkaus 2016

469248, Alkon tuotesivu
Punaviini / Valle de Curicó / Chile
Viña San Pedro
Pinot Noir
36,79 € (3 l)
Katso Viinistä viiniin -viiniarvio

Mainos, sisältö jatkuu alla

Nostot

89,90€

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa lehti ja liity mukaan Viini-lehden tilaajien joukkoon.

Saat vuosikerran kestotilauksena hintaan 89,90 €. Vuosikerta sisältää 10 runsasta lehteä sekä kestotilaajan etuna Viinistä viiniin -vuosikirjan (avo 19,90 €). Kirjalahja toimitetaan kestotilaajille painotuoreena lokakuun lehden mukana.

Tilaa tästä