Artikkelit

La Dolce Vita – maista Italia keskellä Helsinkiä!

13.03.2019 Eeva Turunen

Italialaisten viinien ja ruoan tapahtuma La Dolce Vita järjestetään Helsingissä Sofia Future Farmilla 27.4.2019. Tapahtuma on avoin kaikille herkkusuille!

La Dolce Vita tarjoaa herkkuja italialaisten viinien ja ruokien ystäville Sofia Future Farmilla Helsingissä 27.4.2019.

Tapahtumassa on maisteltavana huikea kattaus italialaisia viinejä. Viinituntemusta voi syventää tastingeissä ja makuhermoja hemmotella viinin lisäksi italialaisella ruoalla.  Sisäänpääsy on maksuton. Benvenuti!

Tapahtuma on avoinna 27.4. kello 12-20 ja se järjestetään Sofia Future Farmilla osoitteessa Sofiankatu 4 C, 00170 Helsinki.

Tapahtuman tastingit ovat nyt myynnissä! Tastingeissa matkataan halki saapasmaan ja maistellaan mm. italian kuohuvia ja natuviinejä. Tutustu tarjontaan ja varaa paikkasi nopeasti tästä!

Ruokaherkuista La Dolce Vitassa vastaa Sofia Bistro.

Tapahtumassa on käytössä maksukortti, jolle ladatulla arvolla maistellaan viinejä ja nautitaan herkullisista ruoka-annoksista. Suurin osa maisteltavista viineistä maksaa 3 € – 7 € per annos. Ruoka-annokset maksavat 8 € – 12 €. Maksukortin latausmaksu 2 €/kpl veloitetaan vain ensimmäisellä latauskerralla. Maistelulasina Riedel Ouverture Red Wine, hinta 5 € (lasin ovh 15,45 €). Lasin saa omaksi. Annamme tapahtumaan jätetyt maistelulasit ravintola-alan opiskelijoiden käyttöön.

Tapahtuma K-18. Alaikäiset ovat tervetulleita tapahtumaan huoltajan seurassa.


La Dolce Vita -tastingit

12.30-13.30 ja 16.30-17.30 Kuohuviinien rakastettavat kuplat

Suuntaa seikkailulle kuplajuomien maailmaan sekä poimi juhlakauden vinkit. Viinitastingissa maistetaan viittä italialaista viiniä tutustuen maan erilaisiin kuohuviinityyleihin ja valmistusmenetelmiin sekä viinin rakenteeseen ja aromeihin. Tastingin aikana sivutaan myös viinin ja ruoan yhdistämistä. Ohjelmassa on ohjattua oivaltamista ja tutustumista omiin aisteihin tutustumista viiniasiantuntija Kalle Naatulan kanssa.

Tule ja bongaa parhaat vinkit kevään ja kesän kupliviin juhliin!

Varaa paikkasi tästä.

12.30 -13.30 ja 14.30-15.30 Pieni italialainen viinikoulu

Viinilinnan Pieni italialainen viinikoulu johdattelee sinut makumatkalle halki Italian. Pääset maistamaan seitsemää viiniä aina Piemonten polveilevien kukkuloiden syleilyssä syntyneestä Barolosta kohti etelää, oliivilehtojen keskellä viehättävässä Apuliassa viljeltyyn luomuviiniin asti. Osallistu tastingiin, jossa modernit italiaanot kohtaavat kaikkien rakastamat klassikot, ja pääset samalla maistamaan myös kahta Vuoden Viinit 2019 -kilpailun kultamitalistia. Benvenuti! Tastingin hinta 35 eur/hlö.

Varaa paikkasi tästä.

12.30-13.30 ja 16.30-17.30 Antinori-tasting

Antinori on kiistämättä yksi Italian ja koko Euroopan merkittävimpiä viinitaloja. Jo 27 sukupolvea viiniä valmistaneen perheyhtiön tarina alkaa Firenzestä,mutta tuotanto on vuosien saatossa laajentunut myös Toscanan rajojen ulkopuolelle.

Tässä tastingissä pääset tutustumaan toscanalaisten viinien lisäksi Antinorin Piemonten ja Apulian tuotantoon. Tastingin hinta 35 eur/hlö.

Varaa paikkasi tästä.

14.30-15.30 ja 16.30-17.30 Masi Appaxximento Master Class, Tuomas Meriluoto, Master of Wine

Master of Wine Tuomas Meriluoto kertoo kuivattujen rypäleiden käyttämisestä italialaisissa viineissä ja esittelee Masin legendaarisia appassimento- ja amarone -viinejä Valpolicellan alueelta. Tastingin hinta 35 eur/hlö.

Varaa paikkasi tästä.

14.30-15.30 Naturalviinien ABC goes La Dolce Vita

Mitä ovat naturalviinit ja alkuviinit – ja mistä löytyvät saapasmaan natuhelmet? Viiniasiantuntija Kalle Naatulan kehittämä Naturalviinien ABC -tastingkokonaisuus rantautuu nyt Italiaan. Tässä spesiaalissa tastingissa sukelletaan tämän päivän kuumimpaan viinigenreen: natuviineihin aka alkuviineihin. Tastingissa maistetaan viittä erityylistä, luonnon ja persoonallisuuden välittämisen ehdoilla valmistettua italialaista viiniä. Jokainen viini on harvinaislaatuinen ja natuviini-genren edustajana esimerkillinen.

Tämä tasting toimii mainiona ponnahduslautana natuviinien maailmaan, ja tarjoaa herkkuja myös pidemmälle ehtineille harrastajille.

Varaa paikkasi tästä.

Vastaavia artikkeleita

Franciacorta – kupliva nousija

07.05.2019 Sanna Pöyry + kuvat Ville Palonen

Varjoisten kujien kiehtova Palermo

01.05.2018 Mika Niiniranta + Kuva Susa Junnola

Taste Alto Piemonte – tiukkatahtista maistelua ja historiallisia tarhoja

24.04.2018 Teksi ja kuvat Sanna Pöyry