Veriappelsiini – Suut sitruksille

Talvi on sitrushedelmien sesonkia. Satsumasta ja klementiinistä kausi alkaa, niitä seuraavat greippi, limetti, appelsiini, sitruuna ja veriappelsiini.

15.02.2019 Elisa Johansson + Kuva Sami Piskonen

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Sisältä kauniin punainen, mehukas ja makea veriappelsiini on parhaimmillaan nyt. Sen lyhyt sesonki kestää vain reilun kuukauden tammikuun lopusta maaliskuun alkuun. Monet pitävät sisilialaista Tarocca-veriappelsiinia maailman parhaana appelsiinina. Sen makeus ja happamuus ovat sopivassa tasapainossa ja c-vitamiinia on ennätyspaljon. Syö veriappelsiinit sellaisenaan, käytä salaateissa tai leivo sitruskakku, joka on koristeltu veriappelsiinin viipaleilla.

Jos veriappelsiinit ja -greipit ovat jo vanhoja tuttuja, maistamisen arvoisia uudempia sesonkisitruksia ovat kiinalainen hunajapomelo, israelilainen sweetie (greipin ja pomelon risteytys) ja jamaikalainen ugli eli rumeliini (mandariinin ja greipin hybridi).

 

Lue myös

Kegiviinit

Viinien hanatarjoilu yleistyy Euroopassa

Brittipubissa tarjoilija tarttuu yhä useammin juomapistooliin, kun asiakas tilaa viiniä. Viiniä lasketaan hanasta lasiin laadukkaissa ravintoloissakin. Ilmiö näkyy esimerkiksi myös Kööpenhaminassa.

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Huhtikuun Viinilehti on ilmestynyt. Sielukkaasti kuohuvan numeron löydät kauppojen lehtihyllyiltä.