Veriappelsiini – Suut sitruksille

Talvi on sitrushedelmien sesonkia. Satsumasta ja klementiinistä kausi alkaa, niitä seuraavat greippi, limetti, appelsiini, sitruuna ja veriappelsiini.

15.02.2019 Elisa Johansson + Kuva Sami Piskonen

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Sisältä kauniin punainen, mehukas ja makea veriappelsiini on parhaimmillaan nyt. Sen lyhyt sesonki kestää vain reilun kuukauden tammikuun lopusta maaliskuun alkuun. Monet pitävät sisilialaista Tarocca-veriappelsiinia maailman parhaana appelsiinina. Sen makeus ja happamuus ovat sopivassa tasapainossa ja c-vitamiinia on ennätyspaljon. Syö veriappelsiinit sellaisenaan, käytä salaateissa tai leivo sitruskakku, joka on koristeltu veriappelsiinin viipaleilla.

Jos veriappelsiinit ja -greipit ovat jo vanhoja tuttuja, maistamisen arvoisia uudempia sesonkisitruksia ovat kiinalainen hunajapomelo, israelilainen sweetie (greipin ja pomelon risteytys) ja jamaikalainen ugli eli rumeliini (mandariinin ja greipin hybridi).

 

Lue myös

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Huhtikuun Viinilehti on ilmestynyt. Sielukkaasti kuohuvan numeron löydät kauppojen lehtihyllyiltä.