Pienpanimo-olutta ja poroa – täydellinen makupari

Kaupallinen yhteistyö

Pienpanimossa Saimaan rannalla valmistetaan Pirkka Parhaat Amber Ale -olutta, joka on kuin kuulas syyspäivä, josta voi aistia tulevan talven raikkauden. Olut on myös sopivan ryhdikäs, eikä jyrää muita makuja alleen, siis täydellinen ruokajuoma!

Pirkka Parhaat Amber Ale ­-olut valmistetaan Mikkelissä, Saimaa Brewing Companyssa. Raaka-­aineet tulevat mahdollisimman läheltä ja käsityö kuuluu pienpanimossa oluenvalmistuksen jokaiseen vaiheeseen.
Pääraaka-aineista ohra on kotimaista, vesi Saimaan alueen raikasta pohjavettä ja hiiva panimon omasta hiivakannasta. Vain maustamisessa käytetyt humalalajikkeet tulevat Amerikasta. Amerikkalainen humala on tarpeen, sillä Pirkka Parhaat Amber Ale -oluelle ominainen maku syntyy varta vasten valikoiduista Yhdysvalloissa kasvavista humalalajikkeista.
Parhaimmillaan olut on noin 7-asteisena, puhtaaseen lasiin kaadettuna, rauhallisessa mielentilassa ja hyvässä seurassa nautittuna. Pirkka Parhaat Amber Ale sopii monen ruoan kanssa. Se on oivallinen juoma myös joulupöytään.

 


Olutarvio

Pirkka Parhaat Amber Ale

Kauniin meripihkanvärinen ale-olut, jonka tuoksussa on vienoa havuisuutta ja trooppista hedelmää. Maultaan miedon karamellimainen ja hieman sitrusmainen, jälkimaun kuivuuden tasapainottaessa kokonaisuutta. Helposti juotava ja maukas olut.  Sopii varsinkin lohikaloille, juures- ja lihapadoille sekä riistaruoille. Kokeile vaikkapa poroa ja karpalokastiketta.

Ruokasuositus

Poron sisäfilee ja karpalokastike

4–5 annosta, gluteiiniton, valmistusaika: 30 min

 

600 g Pirkka poron sisäfileetä (pakaste) tai tuoretta poron sisäfileetä
öljyä
suolaa
mustapippuria

Karpalokastike

1 (n. 50 g) salottisipuli
1 valkosipulinkynsi
1 rkl Pirkka voita
2 dl punaviiniä
1 dl vettä
1 dl karpaloita
2 rkl fariinisokeria
1 tl vasikkafondia
ripaus mustapippuria
ripaus suolaa

1. Kuori ja hienonna salotti- ja valkosipuli. Kuullota hienonnettuja sipuleita voissa kattilassa. Lisää punaviini, vesi, karpalot, fariinisokeri, riistafondi ja mustapippuri. Keitä, kunnes nesteestä on haihtunut 1/3.
2. Soseuta kastike sauvasekoittimella ja tarkista maku. Lisää tarvittaessa hieman suolaa tai fariinisokeria.
3. Mausta sulaneet poronsisäfileet suolalla ja pippurilla. Paista kuumalla pannulla kaksi fileetä kerrallaan noin 3 minuuttia/puoli. Anna fileiden vetäytyä hetki ennen viipalointia. Tarjoa lisäksi esimerkiksi kermaperunoita.

Tutustu jouluisiin ja tuhansiin muihin herkullisiin resepteihin: k-ruoka.fi.

Mainos, sisältö jatkuu alla

Nostot

84,90€

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa lehti ja liity mukaan Viini-lehden kasvavaan tilaajajoukkoon.

Saat vuosikerran kestotilauksena hintaan 84,90 €. Vuosikerta sisältää 9 lehteä sekä Viinistä viiniin -vuosikirjan. Lisäetujen arvo on yhteensä 19,90 €.

Tilaa tästä