Bouquet Club

Klubiviineissä maistuu suomalainen kädentaito

12.09.2018 Viini-lehden toimitus

Tämänkertaiset klubiviinit tulevat Uudesta-Seelannista. Viinien taustalla on suomalaisten yhteistyöyritys Three Barrel Project.

Tämänkertaiset klubiviinit tulevat Uudesta-Seelannista. Viinien taustalla on suomalaisten yhteistyöyritys Three Barrel Project. Maista viinit ennen tilausta 19.9 Viini-lehden Kellari-tastingissa. Lue lisää tapahtumasta täältä.

Projekti alkoi Uudessa-Seelannissa vuonna 2013, kun Outi Jakovirta ja Samuli Pasanen työskentelivät samalla tilalla. Kolmas osapuoli on Outin sisko Suvi. Kolmikko tuottaa viinejä kestävästi viljellyistä rypäleistä eri puolilla maailmaa, ystävien ja yhteistyökumppaneiden viinikellareissa. He uskovat yksinkertaiseen ja luonnonmukaisuutta korostavaan viinintekoon.

Tilaa klubipaketti, jossa on Sora Riesling 2016 ja Aatami Pinot Noir -viinejä kahdelta eri vuodelta.

Aatamien kanssa sopivat grillattu tai paistettu vaalea liha sekä pitkään haudutetut liha- ja kasvispadat. Sora maistuu aperitiivina tai kala- ja äyriäsiruokien kanssa.

Sora Riesling 2016

Sora Riesling on tehty Martinborough’ssa sijaitsevan Grava-viinitarhan käsin poimituista rypäleistä. Grava on espanjaa ja tarkoittaa soraa.

Viinissä on kypsän hedelmäinen, persikkaa, aprikoosia, sitruksia, mineraalisuutta ja hennosti hunajaakin muistuttava tuoksu. Maku on lähes kuiva toistaen tuoksun hedelmäiset vivahteet. Vaikka viinissä on hento makean vivahde, tekee eloisa, sitruksinen hapokkuus kokonaisuudesta hyvin tasapainoisen. Viini jättää pitkään maistuvan, veden kielelle nostattavan, persikan kiveä aromeiltaan muistuttavan jälkivaikutelman.

Aatami Pinot Noir 2014

Viini aloitti elämänsä 10 päivän hiilidioksidikäymisellä. Kypsytetty vanhoissa tammitynnyreissä 12 kuukautta. Viiniä ei ole kirkastettu eikä suodatettu, pullotuksen yhteydessä on lisätty pieni määrä rikkiä.

Viinin tuoksusta voi erottaa hapankirsikkaa, makeaa mansikkaa, vadelmaa, hentoa kuivattua hedelmää ja makeaa mausteisuutta. Keskitäyteläisen mehukas, monivivahteinen maku toistaa tuoksun aromit. Viinissä on lisäksi maanläheisen muhevia aromeja, kirsikkaa ja orastavaa nahkaisuutta. Vaikka maku on hieman kehittynyt, on se eloisan hapokkuuden ansiosta tyylikkäässä tasapainossa ja jättää pitkään maistuvan jälkivaikutelman.

Aatami Pinot Noir 2015

Viini kävi 18 päivää avoimessatankissa ilman rankoja ja se puristettiin ikääntymään 1–2 vuotiaisiin tammitynnyreihin. Yhteensä viini on kypsynyt tammessa 18 kuukautta. Viiniä ei ole kirkastettu eikäsuodatettu, pullotuksen yhteydessä on lisätty pieni määrä rikkiä.

Erittäin kypsän marjainen tuoksu tuo mieleen tumman kirsikan, ahomansikan, luumun ja hennon paahteisen mausteisuuden. Keskitäyteläinen maku toistaa tarkasti tuoksua. Viinissä on lisäksi hentoa kahvia, yrttisyyttä ja kypsiä puolukan vivahteita. Tasaisen mehukas suutuntuma saa ryhtiä herkullisesta hedelmähapokkuudesta, joka kantaa kokonaisuutta pitkään, hennon nahkaiseen ja hapankirsikkaa muistuttavaan jälkivaikutelmaan.


Ainutlaatuisen maistelupaketin hinta on 154 euroa / 6 pullon laatikko (hinta sis. verot). Laatikko sisältää 2 pulloa kutakin viiniä. Ostamalla kerralla useamman laatikon saat alhaisemmat kuljetuskustannukset/pullo. Tilaa klubiviinisi täältä!

Viini-lehti ei toimi kaupan osapuolena. Bouquet Clubin jäsenille suositeltavien viinien myyjänä toimii Viinikellari.com. Viinien saatavuus on rajallinen ja niiden viimeinen tilauspäivä on 27.9.2018.

Bouquet Club on Viini-lehden ja Viinikellari.comin yhteinen jäsenklubi. Jäsenenä sinulla on mahdollisuus tilata klubi-isäntä Antti Rinta-Huumon valitsemia klubiviinejä. Klubin vuosimaksu on 30 euroa. Jäseneksi voit liittyä täältä.

Vastaavia artikkeleita

Top 3: amarone-viinit

26.11.2019 Antti Rinta-Huumo + Kuva Laura Riihelä

Ressu Redford – Talven tullessa kaipuu punaviiniin hiipii kroppaan

18.11.2019 Pirjo Houni + Kuva Robert Seger

TOP 10 – Herkullisimmat lahjaviinit

03.12.2018 Antti Rinta-Huumo