Viinikoulun kevät 2019: klassikkojen jäljillä

Viinikoulu

Kevään 2019 viinikoulu seuraa syksyn teemaa ja jatkaa klassikkojen jäljillä. Joka kerralla maistelussa on yksi tai kaksi klassikkoviiniä, sekä neljä-viisi haastajaa eri puolilta maailmaa.

Viinikoulussa tutustutaan klassikoihin ja etsitään haastajista sekä samoja piirteitä että eroavuuksia. Näin pääset tutustumaan samoihin lajikkeisiin eri puolilta maailmaa ja samalla oppimaan sekä lajikkeista että viinityyleistä. Mukaan tarvitaan vain kiinnostus ja halu oppia.

Viinikoulua vetävät ja sen viinivalinnoista vastaavat kokeneet ammattilaiset, viinialan moniottelija Mika Vanne sekä Viinilehden Bouquet Clubin isäntä, viinihörhö Antti Rinta-Huumo. Ennakkotietoja ei tarvita, mutta Mika ja Antti vastaavat vaikeampiinkin kysymyksiin.

Kaikki viinikoulut ovat myynnissä Decanterin verkkokaupassa. Varaa paikkasi tai osta lahjaksi!

Viinikoulut pidetään kello 17.30 alkaen Helsingissä Taiteilijakoti Lallukan salissa Apollonkatu 13.

Liittymällä Bouquet Clubiin osallistut Viinikouluihin 10 euroa edullisemmin!


Kevään 2019 Viinikoulun aikataulu 

17.1. Mitä viinistä voi maistaa? 
Viinin maistamisen opettelu pohjustaa viiniharrastuksen. Illan aikana opitaan mitä viinistä voi maistamalla löytää ja mitä löydetyt aistimukset kertovat viinin alkuperästä ja valmistuksesta. Johdanto kevään teemaan, mutta myös avain viinin saloihin. Kaikille viinin ystäville – myös Sinulle!
Hinta 49 €, Bouquet Clubin jäsenille 39 €
14.2. Brunello & Sangiovese 
Toscanan ikoninen lajike. Illan aikana etsitään kirsikkaista hedelmää, ryhdikkäitä happoja ja puuterimaisia tanniineja. Etsinnän lomassa jalkaudutaan kuvitteellisesti Keski-Italian kukkuloille etsimään Sangiovesen alkuperää. Sangiovese ei juuri ole kotiseudultaan liikkunut, mutta saattaa olla, että löydämme Sangiovese-viinejä muualtakin. Bella bella!
Hinta 59 €, Bouquet Clubin jäsenille 49 €
28.2. Bourgogne & Pinot Noir 
Kaikkien viininörttien suosikkialue. Ala-alueita riittää ja pinot noirit naapuritarhoilta voivat olla hyvinkin erilaisia. Hintaakin pulloilla on usein melkoisesti. Viinikoulu opastaa matkaan. Pienellä perehtymisellä Bourgognesta löytyy huikeita makuelämyksiä. Jäävätkö haastajat toiseksi? À votre santé!
Hinta 79 €, Bouquet Clubin jäsenille 69 €
28.3. Rheingau & Riesling 
Viileä Rheingau. Linnojen ja viinitarhojen lomassa on muutama kyläkin, mutta viini on kaikkien huulilla. Kirjaimellisesti. Saksan tunnetuin viinialue, jossa parhaat rieslingit kestävät pidempään kuin tarhurit. Tutustutaan Saksan viinien aateliin ja katsotaan miten haastajat pärjäävät. Happoja ja fokusta riittää. Bitte schön!
Hinta 59 €, Bouquet Clubin jäsenille 49 €
25.4. Prestige Champagne
Kupliva Champagne. Aikaisin kerättyjen rypäleiden hapokkuus ja eleganssi yhdistyvät toisen käymisen autolyyttisiin, hiivasakan antamiin aromeihin sekä pitkän kypsytyksen aikaansaamaan aromien moniulotteisuuteen. Kevään viimeinen viinikoulu tarjoilee hienostunutta eleganssia ja kenties jonkun yllätyksen. Bien sûr!
Hinta 79 €, Bouquet Clubin jäsenille 69 €

Mainos, sisältö jatkuu alla

Nostot

89,90€

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa lehti ja liity mukaan Viini-lehden tilaajien joukkoon.

Saat vuosikerran kestotilauksena hintaan 89,90 €. Vuosikerta sisältää 10 runsasta lehteä sekä kestotilaajan etuna Viinistä viiniin -vuosikirjan (avo 19,90 €). Kirjalahja toimitetaan kestotilaajille painotuoreena lokakuun lehden mukana.

Tilaa tästä