Makkaraperunoista fine diningiin

Tapahtumat

Suomen festarikesä on täydessä vauhdissa! Hyvän musiikin lisäksi festarivieraat saavat nauttia entistä paremmista herkuista. Vierailimme viikonloppuna Provinssissa Seinäjoella ja Tuska -festivaaleilla Helsingissä.

40-vuotias Provinssi keräsi tänä vuonna historiansa toisiksi suurimman yleisön ja kuhinaa riitti myös festarin ruoka- ja juomamyyntipisteillä. Viininystävät löysivät paikkansa viinibaarista ja VIP-alueella vieraat pääsivät nauttimaan Etelä-Pohjalaisen ravintola Juurellan päivittäin vaihtuvasta menusta. Juomavalikoimasta löytyi viinien lisäksi niin giniin, vodkaan, viskiin kuin rommiinkin erikoistuneita cocktailbaareja sekä erikoisoluita.

Mutta millaista festariruoka oli 40 vuotta sitten? Provinssin festivaalijohtaja Sami Rumpusen mukaan ensiksi syötiin pelkkää makkaraa ja 80-luvun aikana rinnalle tuli makkaraperunat. 90-luku ja 2000-luvun alku olivat kebabin ja ranskalaisten kulta-aikaa. Vasta tällä vuosikymmenellä on street food ja fine dining nostanut kunnolla päätänsä festareiden ruokatarjonnassa. Nyt tapahtumista haetaan kokonaisvaltaisia elämyksiä ja tämä pitää sisällään nautinnolliset hetket ruoan ja juoman parissa.

Myös raskaan musiikin Tuska -festivaaleilla Helsingissä mustanpuhuva metallikansa löytää mielekästä syötävää ja juotavaa. Fine diningia festarialueella tarjoaa jo yleisön kestosuosikiksi muodostunut Black Dining. Ravintola Ilveksen toteuttama Black Dining on kasvanut vuosi vuodelta – festarivieraille näyttää kelpaavan rauhallinen ja laadukas ruokailuhetki astetta hienommassa ravintolassa, joka on luonnollisesti myös sisustettu teeman mukaan. Paikkansa voi varmistaa etukäteen TableOnlinen kautta.

Tänä vuonna Black Dining -ravintolassa oli 160 asiakaspaikkaa ja kävijöitä riitti. Menu oli suunniteltu tarkoin kuluttajia kuunnellen. Kestosuosikkeja on, mutta menu muuttaa muotoaan vuosittain. Listalla oli tällä kertaa mm. grillattuja scampi-vartaita, entrecôtea, seitania ja burgereita. Selkeät yleisön suosikkiannokset ovat olleet vegeruoat ja vastapainoisesti entrecôte. Juomavalikoimaakin riitti jokaiseen makuun ja viinit on valikoitu Tuska-yleisöä ja menukokonaisuutta ajatellen.

Jää nähtäväksi, onko festareilla jatkossa enemmänkin à la carte -ravintoloita. Kukapa ei vilkkaan tapahtumapäivän ja bändien katsomisen lomassa hetkeksi haluaisi istahtaa nauttimaan hyvästä ruoasta ja juomasta – joillekin tämä voi olla jopa yksi päivän kohokohdista.

Mainos, sisältö jatkuu alla

  • Yksi kommentti artikkeliin ”Makkaraperunoista fine diningiin

    1. There are definitely quite a lot of details like that to take into consideration. That could be a nice level to bring up. I supply the ideas above as common inspiration but clearly there are questions just like the one you carry up the place the most important thing shall be working in sincere good faith. I don?t know if finest practices have emerged around things like that, but I am sure that your job is clearly identified as a good game. Both boys and girls really feel the influence of just a second’s pleasure, for the rest of their lives.

    Kommentoi

    Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Nostot

89,90€

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa lehti ja liity mukaan Viini-lehden kasvavaan tilaajajoukkoon.

Saat vuosikerran kestotilauksena hintaan 89,90 €. Vuosikerta sisältää 10 runsasta lehteä sekä kestotilaajan etuna Viinistä viiniin -vuosikirjan (avo 19,90 €). Kirjalahja toimitetaan kestotilaajille painotuoreena lokakuun lehden mukana.

Tilaa tästä