Ravintola-arvio: Palace

Ravintolat

Syksyllä avautunut uusi Palace on osoittautunut kulinaristin keitaaksi. Me kävimme viiden tähden lounaalla.

★★★★★

Ruoka ja tunnelma: Royal Ravintoloiden avaama Palace on uusi ravintola, vaikka sillä onkin kunnioitettava yli 60 vuoden historia. Reilu vuosi sitten sulkeutunut vanha Palace hiipui hitaasti pois, ja 1987 saadusta Michelin-tähdestä oli jäljellä enää kaukainen muisto.

Komeiden juhlien ja työmarkkinajuonitteluiden näyttämö on luonut isossa remontissa nahkansa. Vanhaa on kymmenennestä kerroksesta avautuva huikaiseva maisema. Eikä sekään ole maailmanpyörineen ja uima-altaineen entisellään. Nyt yhä useampi asiakas voi ihailla näkymiä avarassa baarissa tai salissa. Aikaisemmin ikkunasivustalla oli narikka, joka pimensi tehokkaasti maisemat.

Lounasaikaan salissa oli hyvin tilaa. Valitsimme kahdesta lounasmenusta edullisemman, kolme ruokalajia, 74 euroa. Lasilliset Pascal Doquet’n Arpége Extra Brut, Blanc de Blancs -samppanjaa sopivat tunnelmaan. Keittiön tervehdyksen jälkeen alkupalaksi keitto Lapin puikulaperunasta kera muikunmädin ja hapankerman. Hienoja makuja kerrassaan! Alkuruoan kanssa Eric Texier, Mâcon Bussieres 2014 -chardonnayviiniä, luomua Burgundista. Ja toisena valkoviininä moselilainen Grans-Fassian #9 Riesling 2016. Kumpikin viini toimi alkuruoan kanssa hienosti, hapokas, hivenen sitruksinen ja vähäalkoholinen riesling oli kevyempi.

Pääruoka oli katajalla maustettua hirven ulkofileetä. Liha oli rohkeasti juuri ja juuri rosee, erinomaisen murea ja sopivasti pintasuolainen. Myös jälkiruoka oli herkullista: omenasipsejä, jogurttijäädykettä ja mukavasti rouskuvaa ohrarouhetta.

Palvelu on ilmavan kiireetöntä mutta erittäin jämptiä. Viinivalinnoissa sommelierin apu oli lähellä. Vierailun kohokohdaksi nousikin ruokien ja sommelierin suosittelemien viinien yhteispeli. Loistoesimerkiksi käy nuori piemontelainen Vietti Perbacco 2014, joka oli medium miinus -kypsyysasteisen lihan kanssa se kuuluisa match made in heaven.

Lounaskäynnin perusteella Palace on millä laatuasteikolla hyvänsä viiden tähden paikka. Hinnasta on kuitenkin pakko antaa hiukan miinusta.

Mikä? Suomen kuuluisin bisnesravintola. Instituutio klassikkojen joukossa.

Huomionarvoista. Palace pyrkii Hans Välimäen ja Eero Vottosen johdolla parhaaksi, ja voi hyvin onnistuakin.

Viinilista. Ei löydy painettuna. Sen sijaan palveluksessa on huippusommelierit.

Hintataso. Kova! Katseleepa laskua miten päin tahansa.

Palace
Eteläranta 10, Helsinki.

Mainos, sisältö jatkuu alla

Nostot

84,90€

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa lehti ja liity mukaan Viini-lehden kasvavaan tilaajajoukkoon.

Saat vuosikerran kestotilauksena hintaan 84,90 €. Vuosikerta sisältää 9 lehteä ja lisäetuna 2 erikoisteemanumeroa sekä Viinistä viiniin -vuosikirjan. Lisäetujen arvo on yhteensä 45,70 €.

Tilaa tästä