Vuoden Kokki 2018 on Kalle Tanner ravintola Villa Störsvikista Siuntiosta ja Vuoden Tarjoilija 2018 on Noora Sipilä helsinkiläisravintolasta Oras.
Gastro Helsinki -messuilla käydyssä kovatasoisessa kokkikilpailussa toiseksi sijoittui Mikko Kaukonen, Food Camp Finland ja kolmanneksi Sami Sorvoja, ravintola Pöllöwaari. Onnea voittajille!
”Vuoden Kokki Kalle Tanner onnistui tasalaatuisella työskentelyllään sekä pää- että jälkiruoissa varmistamaan menestyksen kilpailussa. Hienoa että voittajalta löytyi kyky luoda harmooninen makumaailma”, kertoo Vuoden Kokki -kilpailun päätuomari Markus Aremo, joka on itsekin Vuoden Kokki vuosimallia 1999.
”Vuoden tarjoilija Noora Sipilä pystyi hallitsemaan palveluelämyksen koknaisuudessaan. Tänä vuonna kilpailutehtävät olivat aikataulullisesti erityisen haastavia”, sanoo Vuoden Tarjoilija -kilpailun päätuomari Petra Granqvist.
Vuoden Kokki ja Vuoden tarjoilija -kilpailujen järjestäjä on ELO – Suomalaisen ruokakulttuurin edistämissäätiö.
Aikaisemmat Vuoden Kokit
1995 Pekka Terävä
1996 Aki Wahlman
1997 Michael Björklund
1998 Petteri Luoto
1999 Markus Aremo
2000 Peppi Aralehto
2001 Henry Tikkanen
2002 Marko Palovaara
2003 Ari Ruoho
2004 Juuse Mikkonen
2005 Matti Jämsén
2010 Mika Palonen
2011 Henri Kotkavuori
2012 Eero Vottonen
2013 Erik Mansikka
2014 Heikki Liekola
2015 Ismo Sipeläinen
2016 Toni Kostian
2017 Mattias Åhman