Somersby Secco -siideriä & jokirapusalaatin aateloimaa peltipiirakkaa

Resepti – kaupallinen yhteistyö

Jokirapusalaatin aateloima peltipiirakka maistuu siiderin parina. Prosecco-kuohuviinistä inspiraationsa saaneella Somersby Orchard Selection Secco -siiderillä kelpaa nostaa malja vuodelle 2018. Kaupallinen yhteistyö: Somersby.

 

Peltipiirakka ja jokirapu-lohisalaattia

15 annosta
30 min + 2 h paistamiseen ja jäähtymiseen
*
5 dl vehnäjauhoja
1 dl ruisjauhoja
1 tl suolaa
150 g voita
1 muna
5-6 rkl vettä
*
Täyte:
6 dl kuohukermaa
3 munaa
300 g gruyere-juustoa
2 tl fenkolinsiemeniä
1 sitruunan raastettu kuori
*
Jokirapu-lohisalaatti:
200 g jokiravun pyrstöjä suolaliemessä
200 g graavilohta
1 prk (200 g) ranskankermaa
1 rkl dijonsinappia
1 dl tilliä hienonnettuna
1/2 dl ruohosipulia hienonnettuna
100 g punamangoldia tai babypinaatinlehtiä
1 sitruuna

Valmistusohje
1. Valmista piirakkataikina. Mittaa monitoimikoneen kulhoon jauhot ja suola. Paloittele joukkoon voi. Sekoita murumaiseksi seokseksi. Voit valmistaa taikinan halutessasi myös käsin 2. Lisää muna ja vesi. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinapalloksi.
3. Kääräise taikinapallo tuorekelmuun ja nosta kylmään puoleksi tunniksi.
4. Kauli taikina leivinpaperiarkille ohueksi levyksi ja nosta reunalliselle uunipannulle. Nosta taikinan reunat uunipannun reunoille.
5. Tee täyte. Sekoita kulhossa kerma ja munat.
6. Raasta juusto ja sekoita kerma-munaseokseen. Mausta fenkolinsiemenillä ja hyvin pestyn sitruunan raastetulla kuorella.
7. Kaada seos pohjataikinan päälle.
8. Kypsennä 200-asteisessa uunissa keskitasolla noin 25 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt. Anna jäähtyä.
9. Valuta jokiravun pyrstöt. Viipaloi graavilohi. Sekoita ranskankerman joukkoon dijonsinappi, tilli- ja ruohosipulisilppu.
10. Leikkaa piirakka annospaloiksi. Lusikoi paloille ranskankermaseosta. Nostele päälle jokiravun pyrstöjä ja graavilohiviipaleita.
11. Huuhtele punamangoldin lehdet lävikössä kylmällä vedellä ja taputtele kuivaksi talouspaperilla. Heittele piirakan päälle punamangoldin lehtiä.
12. Koristele sitruunasta leikatuilla viipaleilla ja halutessasi hienonnetulla tillillä.

Vinkki: Paista piirakka edellisenä päivänä. Täytä ja koristele vähän ennen tarjoilua. Tai nauti piirakka sellaisenaan ilman jokirapu-lohisalaattia.

Somersby Orchad Selection – viininystävän siiderit

Somersby Orchard Selection Secco on saanut inspiraationsa prosecco-kuohuviinistä. Kokeile myös Somersby Orchard Selection Sparkling Rosé -siideriä, joka on kuulaan punertava siideri roseeviinin ystäville.

Iloisesti pirskahtelevat Somersby Orchard -siiderit ovat raikkaita ja kevyitä juomia, jotka sopivat aperitiiviksi tai alkumaljaksi, mutta myös kevyiden ruokien kaveriksi. Ne nautitaan viinilasista viilennettynä tai suoraan kauniista lasipullosta.

Orchard Selection -siiderit sisältävät alkoholia 4,5 %, joten ne tarjoavat kevyen vaihtoehdon viinille. Ne myös sisältävät tavallista siideriä vähemmän makeutta ja kaloreita. Molemmat juomat on valmistettu Suomessa ja pakattu kierrätyslasipulloon.

Mainos, sisältö jatkuu alla

Nostot

84,90€

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa lehti ja liity mukaan Viini-lehden kasvavaan tilaajajoukkoon.

Saat vuosikerran kestotilauksena hintaan 84,90 €. Vuosikerta sisältää 9 lehteä ja lisäetuna 2 erikoisteemanumeroa sekä Viinistä viiniin -vuosikirjan. Lisäetujen arvo on yhteensä 45,70 €.

Tilaa tästä