Bouquet Club

Bouquet Club: Bugeyn viinialueen herkkuja

19.12.2017 Eeva Turunen

Joulukuun klubiviinit tulevat Ranskasta Bugyen vähemmän tunnetulta viinialueelta Maison Yves Duportin viinitalolta. Tilaa klubiviinit kotiisi nyt!

Joulukuun klubiviinit tulevat Ranskasta Bugeyn vähemmän tunnetulta viinialueelta Maison Yves Duportin viinitalolta. Yves Duport -viinitalo viljelee noin 10 hehtaaria viinitarhojaan täysin biodynaamisesti. Viljelyssä ei käytetä lainkaan kemikaaleja ja kellarissa viinin valmistukseen puututaan mahdollisimman vähän.

Viinin viljelyssä ei käytetä lainkaan kemikaaleja tai rikkaruohomyrkkyjä. Yves Duportin pääperiaatteena onkin säilyttää tarhojensa ekosysteemi mahdollisimman luonnonmukaisena ja koskemattomana: alkoholikäyminen luonnonhiivoilla, ei kirkastusta, ei suodatusta ja sulfiitin lisäys on todella vähäistä.

Nyt sinulla on mahdollisuus tilata maukas sekoitepaketti näitä Bugeyn viinialueen herkkuja!

Origine L Brut Reserve 2015

Chardonnay-, Pinot Noir-, Aligote- ja Mondeuse –lajikkeista valmistetun kuohuviinin erittäin hedelmäinen tuoksu tuo mieleen kypsän hedelmäisyyden kätkemän punaisen omenan, sitruunan, persikan ja sen kiven, sekä valkoherukan ja karviaisen. Kuiva, mutta runsaan hedelmäinen maku on suutuntumaltaan roteva, mutta tyylikäs. Se toistaa tarkasti tuoksun aromit. Viiniä ryhdittävät reilun sitruksisen hapokkuuden ja sitä korostavien kuplien lisäksi myös hyvin tuntuva mineraalisuus. Kokonaisuus jättää hieman suuta supistavan, vivahteikkaan ja vienon paahteisen jälkivaikutelman. Viini on valmista nautittavaksi.
Ruokasuositus: Tarjoa se vaikkapa yleisesti kala- ja äyriäisruokien, täyteläisten salaattien ja vaikkapa hieman maustetummankin keittiön kyytipoikana. Tai sitten ihan sellaisenaan herkutteluun.

Altesse de Montagnieu ”En Chinvre” 2016

Bugeyn alueen natiivilajikkeesta, Altessesta valmistetun viinin tuoksu on leveän hedelmäinen. Siinä on kypsää aprikoosia, persikkaa, hunajamelonia ja viehkeää kukkaisuutta. Kuiva, mutta reilun hedelmäinen maku toistaa tuoksun aromit. Viinissä on lisäksi reilua sitrusmaisuutta ja sitä pyöristävää, jännittävää hentoa kermaisuutta ja makeaa mausteisuutta – myös tiettyä vahamaisuutta. Kokonaisuus jättää hieman suuta supistavan, vienon mineraalisen ja yrttisen sitruksisen jälkivaikutelman. Viini on valmista nautittavaksi jo nyt ja sitä voi varastoida aromien monipuolistuessa ainakin 2-3 vuotiaaksi saakka.
Ruokasuositus: Monikäyttöinen kalaviini. Myös selkeämakuiset vaaleat liharuoat, pastat ja risotot.

Sous Le Château Pinot Noir ”Terre Rouge” 2015

Avoin ja kypsän punasävytteisen marjainen tuoksu tuo mieleen hyvin kypsän kirsikan, mansikan, puolukan ja karpalon. Tätä kypsää marjaisuutta sävyttävät vielä yrttiset ja hennon savuiset, tyylikkäät, metsän aluskasvillisuuttakin muistuttavat vivahteet. Tuoksun aromit tarkasti toistava maku on keskitäyteläinen ja suutuntumaltaan mukavan eloisa. Viinin suutuntumaa napakoittaa reilun marjaisen hapokkuuden lisäksi hieman suuta kuivattava, kevyt tanniinisuus. Viini jättää pitkän, hennon paahteisen ja havuisen marjaisen jälkivaikutelman. Viini on valmista nautittavaksi jo nyt, mutta aromit monipuolistuvat suotuisasti ainakin 5-10 vuotiaaksi saakka.
Ruokasuositus: Tarjoa nyt vaikkapa tummien linturuokien, kuten ankan tai sorsan seurassa. Erinomainen valinta myös pitkään haudutettujen liha- ja kasvispatojen seuraan.


Ainutlaatuisen maistelupaketin hinta on 118 euroa / 6 pullon laatikko (hinta sis. verot). Laatikko sisältää 2 pulloa kutakin viiniä. Ostamalla kerralla useamman laatikon saat alhaisemmat kuljetuskustannukset/pullo. Tilaa klubiviinisi täältä!

Viini-lehti ei toimi kaupan osapuolena. Bouquet Clubin jäsenille suositeltavien viinien myyjänä toimii Viinikellari.com. Viinien saatavuus on rajallinen ja niiden viimeinen tilauspäivä on 24.12.2017.

Bouquet Club on Viini-lehden ja Viinikellari.comin yhteinen jäsenklubi. Jäsenenä sinulla on mahdollisuus tilata klubi-isäntä Antti Rinta-Huumon valitsemia klubiviinejä. Klubin vuosimaksu on 30 euroa. Jäseneksi voit liittyä täältä.

Vastaavia artikkeleita

Franciacorta – kupliva nousija

07.05.2019 Sanna Pöyry + kuvat Ville Palonen

Klubiviineissä maistuu suomalainen kädentaito

12.09.2018 Viini-lehden toimitus

Fair’n Green – viinintuotantoa pienellä hiilijalanjäljellä

30.05.2018 Eeva Turunen