TOP 5: Viinit tv-sarjojen seuraan

Kaupallinen yhteistyö

Olisiko aika käpertyä sohvalle, hyvä tv-sarja ja herkullinen viini seuralaisena? Tässä Viini-lehden TOP 5 -viinisuositukset HBO Nordicin viiden eri sarjan vierelle!

Game of Thrones

George R.R. Martinin teoksiin perustuva maailman suosituin sarja sijoittuu myyttiseen Westerosiin, jossa kesä voi jatkua vuosikymmeniä ja talvi koko eliniän. Mahtavat suvut kamppailevat Rautavaltaistuimesta ja seitsemän kuningaskunnan herruudesta. Tuloaan tekevä talvi on nyt tullut ja valtaistuinpeli käy kiivaampana kuin koskaan kaikilla rintamilla. Juonittelut, liittoumat, romanssit ja taistelut muuttavat jatkuvasti asetelmia eikä mikään ole varmaa, paitsi että kaikkien on kuoltava.

Quinta dos Murças Reserva 2010

Poistunut valikoimasta
Punaviini / DOC Douro / Portugali
Esporão
Sousão, Tinta Amarela, Tinta Barroca, Tinta Roriz, Touriga Franca, Touriga Nacional
€ (0,75 l)
Katso Viinistä viiniin -viiniarvio

Tämä intensiivinen, mustasävytteinen, herukkaa, karhunvatukkaa, savua, kahvia ja yrttisyyttä aromeiltaan muistuttava runsas punaviini on kuin tehty nautittavaksi jännittävän Game of Thronesin seuraan.

Katso Game of Thronesin kaikki kaudet vain HBO Nordicilla!


The Deuce

The Wiren tekijöiden kehuttu uutuussarja kuvaa pornoteollisuuden laillistamista ja sen nousua New Yorkin Times Squarella 1970-luvun alusta 1980-luvun puoliväliin. Näiden rosoisten ensiaskelten myötä ala nousi lopulta miljardien dollarien liiketoiminnaksi Yhdysvalloissa ja pysyväksi osaksi amerikkalaista kulttuuria. Tapahtumat alkavat vuodesta 1971, ja siinä seurataan sukkulointia seksin, rikollisuuden ja väkivallan täyttämillä kujilla. Sarjan pääosissa nähdään elokuvista tutut tähdet James Franco ja Maggie Gyllenhaal.

Château d’Aqueria Lirac 2015

457557, Alkon tuotesivu
Punaviini / AC Lirac / Rhône, Ranska
Jean Olivier
Grenache, Mourvèdre, Syrah
15,29 € (0,75 l)
Katso Viinistä viiniin -viiniarvio

The Deucen seuraan tarvitaan rustiikkisen rosoista vanhan maailman punaviiniä. Tämä runsas, maanläheinen ja pippurinen rhônelainen toimii sarjan seurassa loistavasti jättäen pitkän ja mausteisen jälkivaikutelman.

Katso The Deuce vain HBO Nordicilla!


Big Little Lies

Liane Moriartyn menestyskirjaan perustuva, mustan komedian sävyttämä Emmy-palkittu draamasarja sijoittuu kalifornialaiseen Montereyn merenrantakaupunkiin, jossa mikään ei ole sitä, miltä näyttää. Sarja kertoo odotusten vastaisen tarinan kolmesta ekaluokkalaisen äidistä, joiden näennäisen täydellinen elämä alkaa murentua murhan jälkimainingeissa. Mitä valheita kerrotaan, jotta kauniit ja tahrattomat julkisivut pysyvät siloteltuina? 7-osaisen minisarjan on luonut moninkertainen Emmy-voittaja David E. Kelley (Ally McBeal) ja pääosissa nähdään mm. Reese Witherspoon, Nicole Kidman, Alexander Skarsgård, Laura Dern ja Shailene Woodley.

Gisselbrecht Gewurztraminer Tradition 2016

579337, Alkon tuotesivu
Valkoviini / AC Alsace / Ranska
Willy Gisselbrecht
Gewürztraminer
13,99 € (0,75 l)
Katso Viinistä viiniin -viiniarvio

Puolimakea alsacelainen on keskitäyteläinen, hunajainen ja rusinainen, myös kukkainen. Tämä punertavista Gewürztraminer-rypäleistä tehty monivivahteinen valkoviini sopii hienosti sarjan teemaan.

Katso Big Little Lies vain HBO Nordicilla!


The Handmaid’s Tale

Margaret Atwoodin klassikkoromaaniin perustuva sarja on dystooppinen kertomus Gileadin teokraattisesta yhteiskunnasta, jota johtaa naisia valtion omaisuutena pitävä fundamentalistinen liike. Offred (Elisabeth Moss) on yksi harvoista jäljellä olevista hedelmällisistä naisista, joka on pakotettu seksiorjuuteen viimeisenä epätoivoisena yrityksenä kansoittaa autioitunut maailma. Offredin on luovittava keskellä tätä julmien hallitsijoiden ja vakoojien täyttämää, kauhistuttavaa yhteiskuntaa, jossa yksikin väärä sana voi merkitä kuolemaa. The Handmaid’s Tale on ollut yksi tämän vuoden puhutuimmista ja kehutuimmista uutuussarjoista niin Suomessa kuin kansainvälisestikin. Ajatuksia herättävä sarja voitti tämän vuoden Emmy-palkintogaalassa peräti kahdeksan pystiä mm. parhaana draamasarjana.

Cono Sur Reserva Especial Chardonnay 2016

577167, Alkon tuotesivu
Valkoviini / Valle de Casablanca / Chile
Viña Cono Sur
Chardonnay
11,99 € (0,75 l)
Katso Viinistä viiniin -viiniarvio

Tämä chileläinen chardonnay on runsaan hedelmäinen, aromeiltaan eksoottisia hedelmiä seuraava ja tyylikkään eloisa valkoviini. Viinin sitruksinen hapokkuus tuo sopivaa vastapainoa sarjan raskaalle teemalle jättäen kokonaisuudessaan tyylikkään, taspainoisen jälkivaikutelman.

Katso The Handmaid’s Tale vain HBO Nordicilla!


The Affair

Golden Globe -palkittu draamasarja tarkastelee kaksi avioliittoa tuhonneen suhteen ja siitä seuranneiden traagistenkin tapahtumien vaikutuksia useista eri näkökulmasta, joista jokaisen käsitys totuudesta on erilainen. Sarjan pääosissa nähdään roolistaan Golden Globe -palkittu Ruth Wilson, Dominic West (The Wire), Maura Tierney (Teho-osasto) ja Joshua Jackson (Dawson’s Creek). Sarjan ovat luoneet palkittu näytelmäkirjailija ja käsikirjoittaja Sarah Treem (House of Cards, In Treatment) sekä Hagai Levi (In Treatment).

Wolfberger (W) Crémant d’Alsace Organic Brut

594927, Alkon tuotesivu
Kuohuviini / AC Crémant d'Alsace / Ranska
Wolfberger
Chardonnay, Pinot Blanc, Pinot Gris, Pinot Noir, Riesling
15,98 € (0,75 l)
Luomu
Katso Viinistä viiniin -viiniarvio

Tilanne vaatii kuplia. The Affair -sarjan suositusviini on monipuolisen herkullinen, ranskalainen crémant. Viini jättää kypsän persikkaisen, päärynäisen, aprikoosisen ja viehkeän parfyymisen jälkivaikutelman.

Katso The Affairin kaikki kaudet vain HBO Nordicilla!


HBO Nordicin arvokoodeja on jaossa Viikon viinivinkki -uutiskirjeen tilaajille. Tilaa uutiskirje täältä! Lisää jännittäviä uutuuksia Sarjojen kodissa hbonordic.com.

Mainos, sisältö jatkuu alla

Nostot

89,90€

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa lehti ja liity mukaan Viini-lehden tilaajien joukkoon.

Saat vuosikerran kestotilauksena hintaan 89,90 €. Vuosikerta sisältää 10 runsasta lehteä sekä kestotilaajan etuna Viinistä viiniin -vuosikirjan (avo 19,90 €). Kirjalahja toimitetaan kestotilaajille painotuoreena lokakuun lehden mukana.

Tilaa tästä