Resepti: Paahtopaistia 54 °C, polentapuuroa ja jäkälää

Meet Meat -tasting – kaupallinen yhteistyö

Atria Takuumurea Naudan Pihvilihaa 54°C, puuroa ja jäkälää.

4 hlö 210 min

Ainekset

1 Atria 700g Takuumurea Naudan Pihviliha
1 rkl öljyä
1 tl rouhittua mustapippuria
2 tl suolaa
5 timjaminoksaa
3 rosmariininoksaa
1 appelsiinin kuori ja mehu

Marinoitu punasipuli
1 kuorittu punasipuli
3 rkl Balsamico Glaze Kirsikan makuinen

Pallojäkälä
Nyrkillinen pallo- eli poronjäkälää
vettä

Juuressipsirouhe
1 dl juuressipsejä
1 rkl hienonnettuja yrttejä, esim. persiljaa
2 levyä merileväsnackia, esim. Sea Crunchy

Pähkinävoi (paahdettu voi)
100g voita

Polentapuuro
3-4 dl kanalientä
1 dl polentaryynejä
1/2 tl suolaa
30 g voita
30 g parmesaaniraastetta

Muuta
2 rkl parmesaaniraastetta



Resepti

Liha: Kuivaa lihan pinta ja öljyä se. Hiero lihaan mustapippuri ja suola. Laita liha vakuumipussiin tai tuorekelmulle. Lisää lihan pinnalle yrtit ja appelsiininkuori sekä mehu. Sulje vakuumi tai kääri liha tiiviisti kelmuun ja folioon. Kypsennä liha 60 asteisessa uunissa, kunnes sisälämpötila on 56 astetta. Tämä kestää uunista riippuen 2-3 tuntia.

Marinoitu punasipuli: Hienonna sipuli veitsellä tai yleiskoneessa. Huuhtele sipuli siivilässä kuuman veden alla ja ravista ylimääräinen vesi pois. Sekoita joukkoon kirsikka balsamico ja laita sipulit marinoitumaan jääkaappiin vähintään puoleksi tunniksi.

Jäkälä: Puhdista jäkälästä neulaset, multa ja muut epäpuhtaudet. Laita jäkälät kylmään veteen ja nosta hitaasti lämpöä. Keitä 20 minuuttia, valuta ja kuivaa joko huoneenlämmössä tai 50 asteisessa uunissa kunnes jäkälä on täysin kuivaa.

Juuressipsirouhe: Murenna sipsit ja sekoita aineet keskenään. Säilytä rouhe huoneenlämmössä.

Pähkinävoi: Sulata voi miedolla lämmöllä ja anna kiehua, kunnes vaahto nousee pintaan ja ruskistuu. Siivilöi paahdettu voi tiheän siivilän tai harsokankaan läpi.

Polentapuuro: kuumenna kanaliemi ja lisää polentaryynit kaiken aikaa vatkaten. Lisää myös suola. Kypsennä puuroa ryyneistä riippuen 10-40 min. keskikovalla lämmöllä silloin tällöin sekoittaen. Lisää voi ja parmesaani.

Kokoa annos: Poista lihasta yrtit ja appelsiininkuoret, voit halutessasi ruskistaa lihan pinnan. Viipaloi liha ohuiksi siivuiksi. Laita lautaselle lusikallinen polentaa, nosta liha polennan päälle. Koristele annos kapriksilla, jäkälällä ja rouheella. Viimeistele lusikallisella pähkinävoita ja parmesaaniraasteella.


Viinisuositus

Salomon Undhof Franciscus Grüner Veltliner

Valkoviini / DAC Kremstal / Niederösterreich, Itävalta
Dr. Salomon Wein
Grüner Veltliner
15,98 € (0,75 l)

Avoin, kypsän omenainen, persikkaa ja persikan kiveä aromeiltaan muistuttava tuoksu. Siinä on lisäksi valkopippuria ja mineraalisuutta. Suutuntumaltaan roteva maku on kuiva, mutta runsaan hedelmäinen. Viinissä on tuoksun vivahteiden lisäksi reilua sitruunaisuutta ja yrttisyyttä. Runsas maku ryhdittyy tuntuvan sitruksisen hapokkuuden ja yrttisyyden ansiosta. Viini jättää hieman suuta supistavan, mutta veden kielelle nostattavan, pitkän jälkivaikutelman.

Mainos, sisältö jatkuu alla

Nostot

84,90€

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa lehti ja liity mukaan Viini-lehden kasvavaan tilaajajoukkoon.

Saat vuosikerran kestotilauksena hintaan 84,90 €. Vuosikerta sisältää 9 lehteä ja lisäetuna 2 erikoisteemanumeroa sekä Viinistä viiniin -vuosikirjan. Lisäetujen arvo on yhteensä 45,70 €.

Tilaa tästä