Bouquet Club

Klubiviinit: Bandolin luomupunaviinit

20.09.2017 Antti

Bouquet Clubin klubiviinit tulevat Ranskasta Bandolin viinialueelta, pieneltä Domaines Bunanin perhetilalta. Tilattavana on kahden vuosikerran 2013 ja 2012 tutustumispaketti. Tilaa klubiviinit kotiisi nyt!

Uudet klubiviinit tulevat Ranskasta Bandolin viinialueelta. Pieni, noin 1600 hehtaarin, viinialue tunnetaan erityisesti Mourvèdre-lajikkeesta.  Alueen ”kuningaslajiketta” tulee säännösten mukaan olla rosee- ja punaviinisekoituksissa vähintään 50 %. Monissa viineissä määrä on huomattavasti korkeampi – kuten myös tämänkertaisissa klubiviineissä.

Klubiviinit tulevat vuonna 2008 luomutuotantoon siirtyneeltä Domaines Bunanin perhetilalta, heidän 2,4 hehtaarin Château la Rouvieren tarhoilta. Käsin poimitut rypäleet ovat olleet 21 vrk kuorimaseraatiossa ja puristuksen jälkeen viinit kypsyivät 18 kuukautta tammessa.

Château La Rouviere 2013

Viinin tuoksussa on karhunvatukkaa, mustaherukkaa, mustikkaa, sekä aromimaailmaa monipuolistavaa paahteista mausteisuutta. Suuntäyttävän muheva maku toistaa tuoksun tummat aromit. Hieman lihaisestakin suutuntumasta voi aistia myös multaa ja orastavaa nahkaisuutta. Runsaat, mutta pehmeät tanniinit tuovat leveään suutuntumaan ryhtiä. Kokonaisuus jättää tyylikkään, hieman suuta kuivattavan, mustia marjoja muistuttavan, paahteisen mausteisen ja yrttisen, hennon savuisen jälkivaikutelman.

Monikäyttöinen viini tummien liharuokien, riistan ja kovien, suolaisten juustojen seuraan. Viini on nautittavissa jo nyt, mutta aromit kehittyvät ja monipuolistuvat varastoinnin myötä vielä pitkään.

Château La Louviere 2012

Kehittynyt ja rustiikkinen, erittäin monivivahteinen tuoksu tuo mieleen kuivatut hedelmät, tummat marjat, sekä erittäin tuntuvan tallin taustan aromimaailman – myös eläimellisen nahkaisuuden. Täyteläinen maku allekirjoittaa tarkasti tuoksun maalaismaiset aromit. Siinä on eläimellisyyttä, nahkaisuutta ja muun muassa hapankirsikkaa ja mustaherukkaa. Viinin makua napakoittaa kypsän tanniinisuuden lisäksi reilu marjainen hapokkuus. Kokonaisuus jättää erittäin luonteikkaan, pitkään suussa maistuvan, yrttisen ja rustiikkisen jälkimaun.

Erinomainen viini aromikkaan riistan, sekä kovien, suolaisten juustojen seuraan.


Ainutlaatuisen maistelupaketin hinta on 179,50 euroa / 6 pullon laatikko (hinta sis. verot). Laatikko sisältää 3 pulloa molempia vuosikertoja. Ostamalla kerralla useamman laatikon saat alhaisemmat kuljetuskustannukset/pullo. Tilaa klubiviinisi täältä!

Viini-lehti ei toimi kaupan osapuolena. Bouquet Clubin jäsenille suositeltavien viinien myyjänä toimii Viinikellari.com. Viinien saatavuus on rajallinen ja niiden viimeinen tilauspäivä on 30.9.2017.

Bouquet Club on Viini-lehden ja Viinikellari.comin yhteinen jäsenklubi. Jäsenenä sinulla on mahdollisuus tilata klubi-isäntä Antti Rinta-Huumon valitsemia klubiviinejä. Klubin vuosimaksu on 30 euroa. Jäseneksi voit liittyä täältä.

Vastaavia artikkeleita

Franciacorta – kupliva nousija

07.05.2019 Sanna Pöyry + kuvat Ville Palonen

Klubiviineissä maistuu suomalainen kädentaito

12.09.2018 Viini-lehden toimitus

Fair’n Green – viinintuotantoa pienellä hiilijalanjäljellä

30.05.2018 Eeva Turunen