Tässä on Flow Festivalin tiedostavin annos

Tapahtumat

Ravintola Fat Ramenin annos on tämän vuoden Flow Festivalin Most sustainable meal.

Hietalahden kauppahallissa toimiva Helsingin ensimmäinen ramen-ravintola Fat Ramen on palkittu tämän vuoden Flow Festivalin vastuullisimmasta annoksesta.

Flow Festivalin ruokatarjonnassa ovat jo useamman vuoden korostuneet ekologiset ja eettiset arvot. Yksi konkreettinen esimerkki siitä on Sustainable meal -konsepti: festivaalin ravintoloille tarjotaan ilmaista koulutusta ja ohjeistusta vastuullisten annosten luomiseen.

Viime vuonna vastuullisemmaksi annokseksi nimettiin Gold & Greenin nyhtökaura-annos. Tänä vuonna voiton vei Fat Ramenin Summery Jalotofu Ssäm Boats: luomuromainesalaattia, umami-jalotofua, silmusalaattia, kevätsipulia, puffattua villiriisiä ja vegaaninen kurkumakastike.

Valinnan teki viiden finalistin joukosta tuomaristo, johon kuuluivat ravintolakonsultti Antti Tuomola, Chocochili-vegaanibloggaaja Elina Innanen ja rap-artisti Henri ”Paperi T” Pulkkinen.

Raati kiitteli ravintoloiden uskallusta tuoda kunnianhimoisia annoksia festivaaliolosuhteisiin.

Tämän vuoden Flowssa tarjonnan painopistettä on siirretty vahvemmin pois streat foodista koti ravintolaruokaa. Festivaalin ruokavalikoima on saanut kehuja ulkomaita myöten. Muun muassa The Telegraph ja talouslehti Forbes ovat todenneet näkemyksellisen ruoan Flown omaperäisimmäksi piirteeksi.

Festivaalin tämän vuoden noin 40 ravintolasta lähes puolet ovat uusia. Fat Ramenin lisäksi sellainen on myös vuoden ravintolaksi valittu, sesonki- ja villiruokaan erikoistunut Grön, jonka annos kilpaili Fat Ramenin kanssa tasaväkisesti Most sustainable meal -tittelistä. Vuoden kokiksi nimetty Grönin Toni Kostian viettää Flown keittiössä koko viikonlopun.

Mainos, sisältö jatkuu alla

Nostot

84,90€

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa lehti ja liity mukaan Viini-lehden kasvavaan tilaajajoukkoon.

Saat vuosikerran kestotilauksena hintaan 84,90 €. Vuosikerta sisältää 9 lehteä ja lisäetuna 2 erikoisteemanumeroa sekä Viinistä viiniin -vuosikirjan. Lisäetujen arvo on yhteensä 45,70 €.

Tilaa tästä