5 ruokatärppia: Flow Festival 2017

Tapahtumat

Flow Festivalia juhlitaan tänä viikonloppuna Helsingin Suvilahdessa. Festivaalin ruokatarjonta on saanut suitsutusta jo useana vuonna. Tässä 5 tärppiä täksi viikonlopuksi.

Grön

Vuoden ravintolaksi 2017 valitun Grönin tilat ovat piskuiset, ja pöytävarauksen saaminen edellyttää tarkkaa etukäteissuunnittelua. Eikä ihme, hääräähän keittiössä myös vuoden kokki Toni Kostian. Onneksi Grönin ruokaan voi tutustua myös Flowssa.

Annokset ovat ravintolan filosofian mukaisesti kasvisvetoisia. Esimerkiksi kuvan annos, nasevasti nimetty Kurpitsa sisältää heinässä paahdettua kurpitsaa, savustettua ohraa, misoa, romaine-salaattia ja mustakaalia.

12 €, vegaaninen, laktoositon.


Neighbour Bistro

Kyrö Distillery Companyn Napue on valittu maailman parhaaksi tonic-veden kumppaniksi. Pohjalaista giniä voi kuitenkin yhdistää myös muiden makujen kanssa. Esimerkiksi silakan. Allas Sea Poolin ravintola Neighbour Bistro kauppaa Flow-yleisölle Napue Gilakkaa. Annos sisältää Napue-ginillä ja katajalla marinoitua silakkaa, savulahnamoussea ja pikkelöityjä vihanneksia.

10 €, laktoositon, pyydettäessä gluteiiniton.


Middle Feast

Lähi-itäteemainen ruokakoju tarjoaa irakilaisia samooneja eli flatbled-leipiä, jotka on täytetty falafelilla, kanalla tai lampaalla. Middle Feast on osa Startup Refugees –ohjelmaa, joka tukee turvapaikanhakijoiden yrittäjyyttä ja ammattitaitoa. Tiimin tavoitteena onkin yrityksen perustaminen ja oma ruokarekka.

Neljän nuoren irakilaismiesten mentoreina toimivat Street Gastron Pertti Kallioinen ja Pasi Hassinen. Omaakin osaamista on: Pääkokki Yousif Mukhlif pyöritti katukeittiötä jo kotikaupungissaan Bagdadissa.

Kaikki samoon-leivät 10 €, mukana myös vegaaniverisio.


Social Food Burger Street Joint

Laadukkaita burgereita tarjoavia ravintoloita on syntynyt viime vuonna useita. Ei siis ihme, että trendi näkyy myös Flowssa, missä on peräti viisi hampurilaisiin tai hodareihin keskittynyttä ruokakojua. Valinnanvaikeutta voi helpottaa uskomalla asiantuntijoita. Social Food Burgerjoint on valittu vuoden 2017 parhaaksi hampurilaisravintolaksi sekä Burger Lovers Finland -yhteisön että Helsingin Uutisten lukijoiden toimesta.

Hampurilaiset 10-11 €, mukana kasvisversio, gluteiiniton sämpylä euron lisämaksulla.


Bistro Sinne Porvoo

Porvoolainen lähiruokaan keskittyvä ravintola on monen suosikki. Se lupailee tarjota festivaalivieraille ”täyttävää ja funktionaalista fastfoodia”. Annokset ovat kunnianhimoisia. Esimerkkinä vaikka Vegan: Paahdetut potut, hapatettua kaalia ja kuusenkerkkää, yrttipaahdettuja luomuperunoita, tofua, hapatettua kaalia, marinoituja kesän kasviksia, villiyrttejä.

12 €, gluteeniton.

Mainos, sisältö jatkuu alla

Nostot

84,90€

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa lehti ja liity mukaan Viini-lehden kasvavaan tilaajajoukkoon.

Saat vuosikerran kestotilauksena hintaan 84,90 €. Vuosikerta sisältää 9 lehteä ja lisäetuna 2 erikoisteemanumeroa sekä Viinistä viiniin -vuosikirjan. Lisäetujen arvo on yhteensä 45,70 €.

Tilaa tästä