Olutkesä 2017

Oluelle

Tänä kesänä olutilmiöitä ei ole vain yksi, vaan useampia.

1. Perinteiset oluttyylit, kuten pils, tuntuvat olevan muotia, kunhan ne on toteutettu modernilla otteella.

2. Oluet ovat keventyneet: yhä enemmän näkyy helposti juotavia, mutkattomia oluita myös ale-oluiden puolella. Näitä hedelmäisen raikkaita oluita onkin hauska nauttia vaikka kesähelteessä.

3. Toisaalta tuhtien oluiden maut voimistuvat edelleen tarjoten jopa siirappimaisen vahvoja olutelämyksiä vaikka nautiskeluun kesäillassa.

4. Happamat maut ovat monissa oluissa syrjäyttäneet maltaiset maut ja oluiden maustaminen on kiihtynyt. Kesän oluissa löytyy niin hedelmillä kuin kahvillakin maustettua olutta.

5. Toki kesäoluelta vaaditaan myös aurinkoiseen keliin liittyvää kepeyttä, grilliruoalle sopivia makua, saunajuomaksi kelpaavaa raikkautta tai vaikka kesäillan nautiskelufiilistä.

Korkkaa kesäsi näiden viiden uutuusoluen parissa:

Wild Beer Madness IPA

6,8 %, Wild Beer Brewery, Englanti (Alko)

Erinomainen, tasapainoinen Ipa-olut, jossa modernilla otteella myös hieman hedelmäistä happamuutta. Tuoksussa hauskasti sitrusmaisuutta, maussa vienoja toffeen vivahteita ja keksimäisyyttä. Oluen jälkimaku on miellyttävän katkera. Jenkkityyppinen Ipa englantilaiselta panimolta.
Oluttyyppi: Ipa
Katkerot: Katkera
Kokeile tämän kanssa: Sinihomejuustohampurilainen

New Zeeland Lager

5,6 %, Maku Brewing, Suomi (Alko)

Hauskan greippinen lager, jonka maussa keksimäisiä aromeja. Mieto yrttisyys ja maun hienoinen makeus toimivat kokonaisuutena. Napakka humalointi sopii oluen makuun. Erilainen vaihtoehto lagerinjuojalle!
Oluttyyppi: Lager
Katkerot: Keskikatkera
Kokeile tämän kanssa: Possu-raakamakkarat

Toccalmatto Sibilla

6,0 %, Birra Toccalmatto, Italia (Alko)

Hauskan omenainen ja kirpeä saison, jossa hedelmäinen maku ja pirskahteleva suutuntuma. Kauniin opaalimaisen läpikuultavassa oluessa on mukavasti täyteläisyyttä ja hapokkuutta tasa-
painoisessa suhteessa pienen katkeruuden
viimeistellessä maun. Olut, joka saa viininjuojankin kääntymään oluennauttijaksi.
Oluttyyppi: Saison
Katkerot: Hieman katkera
Kokeile tämän kanssa: Grillilohi kasviksilla, mansikka-marinoitu vuohenjuusto

Session IPA

3,5 %, Beerbliotek, Ruotsi

Erittäin kevyt Ipa, joka on maultaan miellyttävästi hieman hapan. Tuoksultaan sitruksinen ja hedelmäinen, aromissa hyvin amerikkalaisille humalalajikkeille tyypillistä havumaisuutta sekä hennosti greippisyyttä. Sopii alhaisen alkoholipitoisuutensa ansioista myös vaikka kesälounaalle!
Oluttyyppi: Session Ipa
Katkerot: Hieman katkera
Kokeile tämän kanssa: Kermainen lohipasta

Keisari 25 American Ginger Ale

4,3 %, Nokian Panimo, Suomi

Inkivääriltä tuoksuva, väriltään kuparinpunainen ale-olut, jossa on käytetty aitoa inkivääriä. Maltaisen makea ja hieman mausteinen aromi. Oluen maussa voi aistia myös käytetyn appelsiinimehun aromeja sekä sitruksisuutta. Maultaan olut on kuitenkin kuiva ja näin hyvin kesään sopiva.
Oluttyyppi: Maustettu ale
Katkerot: Hennon katkera
Kokeile tämän kanssa: Graavilohi piparjuurituorejuustolla

Mainos, sisältö jatkuu alla

Nostot

84,90€

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa lehti ja liity mukaan Viini-lehden kasvavaan tilaajajoukkoon.

Saat vuosikerran kestotilauksena hintaan 84,90 €. Vuosikerta sisältää 9 lehteä ja lisäetuna 2 erikoisteemanumeroa sekä Viinistä viiniin -vuosikirjan. Lisäetujen arvo on yhteensä 45,70 €.

Tilaa tästä