Ravintolassa: Levain

Ravintolat

Toisille sopivat illat, toiset taas ovat parhaimmillaan heti aamulla. Levain bakery & eatery kuuluu jälkimmäisiin.

★★★

”Liki täydellistä leipää”

Ruoka ja tunnelma: Testiryhmämme kävi kivijalkaleipomo-ravintola Levainissa päivällisaikaan sekä aamiaisella. Tuore rapeakuorinen leipä näytteli tärkeätä osaa molemmilla vierailuilla. Iltalistalta valitsimme Chicken Milanese –burgerin ja Salmon & Spring Vegetables -salaatin, jossa paahdettujen uusien perunoiden, parsojen, babypinaatin ja sokeriherneiden seurassa oli mukavasti kylmäsavulohta. Annoksessa oli ideaa ja toteutus ansaitsee kiitoksen.

Burgeri oli pettymys siitä huolimatta, että sämpylän briossimainen makeus ja sen vastapainoksi sopivan suolainen, leivitetty kanafilee muodostivat mukavan makuparin. Majoneesin ja tomaattirelissin estoton lotraaminen eivät lisänneet herkullisuutta, päinvastoin.

Seuralainen joi salaattinsa kanssa loirelaista Domaine l’Ecu Muse roseeta, ja tykkäsi. Burgeri huuhtoutui loirelaisella, rapsakan kuivalla vuosikerran 2015 Le Chenin de la Collinella. Biodynaaminen viini oli loirelaiseen tapaan erinomaisen raikas.

Levainissa jokainen annos tilataan ja maksetaan tiskille. Ruokaravintolalle outo järjestely, mutta Levain onkin enemmän kahvila. Jälkkäriä teki mieli, siispä tiskille ja jonoon: seuralaiselle yksi tartaletti ja tujaus Saracco Moscato d’Astia. Koska burgeri keljutti, pyysin nälkääni jälkiruoaksi pari palaa leipää ja kirnuvoita. Kuinka tuore leipä voikin olla näin herkullista! Ja kuinka hyvin sen seuraan sopi lasillinen tempranilloa.

Poistuimme ravintolasta sekavin fiiliksin taskussa kaksi kuittia ja reilut 80 euroa ohuempi muovikortti. Harharetki? Ei suinkaan. Levainia ei vaan voi arvioida pelkän päivällisen perusteella. Siispä aamiaiselle: Alkuun puolukka-kookossmoothie ja juureen leivottua leipää avokadon tai voin kera. Leipää, kylmäsavulohta, uppomunaa ja sopivasti bearnaisekastiketta. Mysliä, luonnonjogurttia ja totta kai herkullista suodatinkahvia. Lauantaiaamun nälkä lähti ja samalla lähtivät Levainin pisteet nousuun. Hintaa kahden hengen herkkuaamiaiselle kertyi 35 euroa.

Mikä? ”Bakery & Eatery” Leipomo-kahvila Helsingin Punavuoressa.

Huomionarvoista. Juureen leivottua uunituoretta leipää koko päivän. Kotiin tai kahvilassa syötäväksi.

Viinilista. Melko suppea, suosii luomua ja biodynaamisia. Hyviä eurooppalaisia tuottajia.

Levain, Bakery & Eatery,
Kankurinkatu 6, Helsinki.

Mainos, sisältö jatkuu alla

Nostot

84,90€

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa lehti ja liity mukaan Viini-lehden kasvavaan tilaajajoukkoon.

Saat vuosikerran kestotilauksena hintaan 84,90 €. Vuosikerta sisältää 9 lehteä ja lisäetuna 2 erikoisteemanumeroa sekä Viinistä viiniin -vuosikirjan. Lisäetujen arvo on yhteensä 45,70 €.

Tilaa tästä