TOP 5: Parsaviinit

Top-viinit

Viini-lehden viiniasiantuntija Antti Rinta-Huumo suosittelee parhaat viinit kausiherkku parsan seuraan!

Saint Clair Vicar’s Choice Sauvignon Blanc Bubbles Brut 2015

591767, Alkon tuotesivu
Kuohuviini / Marlborough / Uusi-Seelanti
Saint Clair Family Estate
Sauvignon Blanc
13,90 € (0,75 l)
Katso Viinistä viiniin -viiniarvio

Kuohuviiniä ja parsakeittoa

Intensiivisen aromikas, kesäisen puutarhan aromeja, kuten karviaista, raparperia ja yrttejä tulviva viini. Sauvignon Blanc -lajikkeesta valmistettu kuohuva raikastaa täyteläisimmänkin keiton.

Dreissigacker Organic Riesling 2016

529477, Alkon tuotesivu
Valkoviini / Qualitätswein Rheinhessen / Saksa
Dreissigacker
Riesling
14,95 € (0,75 l)
Luomu
Katso Viinistä viiniin -viiniarvio

Rieslingiä, parsaa, voisulaa ja parmesaania

Saksalainen luomuriesling on kuiva, mutta runsaan hedelmäinen. Keskitäyteläinen maku on raikas ja rapsakka. Suutuntuma on pirskahteleva. Kokeile voisulan ja runsaan parmesaanin kanssa tarjoillun keitetyn parsan kanssa.

Kracher Pinot Blanc 2015

540267, Alkon tuotesivu
Valkoviini / Qualitätswein Burgenland / Itävalta
Kracher
Pinot Blanc
13,99 € (0,75 l)
Katso Viinistä viiniin -viiniarvio

Parsarisoton kumppani

Itävaltalaisen huipputuottajan viini, jossa on kuiva ja hyvin hedelmäinen maku. Runsaassa viinissä on punaista omenaa, hunajamelonia, keltaista luumua ja mausteisuutta. Toimii parsarisoton parina.

Petit Bourgeois Sauvignon Blanc 2015

570617, Alkon tuotesivu
Valkoviini / IGP Vin de Pays du Val de Loire / Ranska
Henri Bourgeois
Sauvignon Blanc
13,48 € (0,75 l)
Katso Viinistä viiniin -viiniarvio

Parsaa, savulohta ja sauvignon blanc

Loiren laaksosta tulevan sauvignon blanc -viini on rehevän hedelmäinen. Maku on kuiva, mutta rehevän hedelmäinen, paljon herukkaa, raparperia ja karviaista, myös yrttejä ja sitrusta. Sopii savuisten makujen seuraan.

Sepp Moser Grüner Veltliner Gebling 2014

599447, Alkon tuotesivu
Valkoviini / DAC Kremstal / Niederösterreich, Itävalta
Sepp Moser
Grüner Veltliner
17,31 € (0,75 l)
Katso Viinistä viiniin -viiniarvio

Parmankinkun ja parsan seuraan

Biodynaamisessa valkoviinissä on runsas, kuiva mutta hedelmäinen maku. Tuhti viini, joka saa eloa sitrusmaisesta hapokkuudesta. Kokeile ilmakuivatuun kinkkuun kääräistyn parsan kanssa.

Mainos, sisältö jatkuu alla

Nostot

84,90€

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa lehti ja liity mukaan Viini-lehden kasvavaan tilaajajoukkoon.

Saat vuosikerran kestotilauksena hintaan 84,90 €. Vuosikerta sisältää 9 lehteä ja lisäetuna 2 erikoisteemanumeroa sekä Viinistä viiniin -vuosikirjan. Lisäetujen arvo on yhteensä 45,70 €.

Tilaa tästä