Parhaat parsareseptit

Ruoka

Nyt nautitaan parsasta sen kaikissa muodoissa. Kokeile parsasalaattia, uppopaistettuja tempuraparsoja tai parsarullia. Keitä, paista tai grillaa ja nauti viinin kera.

Kesäinen parsasalaatti

4 annosta
gluteeniton
valmistusaika 30 min

1 nippu vihreää parsaa
vettä
suolaa
4 retiisiä
4 munaa
2 l vettä
1,4 dl väkiviinaetikkaa
suolaa
2 ruukkua salaattia (esim. rucola ja salanova)
100 g gorgonzola-juustoa
mustapippuria

Sitruunavinaigrette:
1 (luomu)sitruuna
1/2 dl neitsytoliiviöljyä
1/4 dl valkoviinietikkaa
2 tl sokeria
1 tl suolaa
ripaus mustapippuria

1. Leikkaa parsoista puumaiset kannat pois. Keitä suolalla maustetussa runsaassa vedessä muutama minuutti, kunnes parsat on rapsakoita.
2. Jäähdytä parsat jäävedessä, jotta kypsyminen loppuu. Viipaloi retiisit ohuiksi viipaleiksi jääveteen.
3. Valmista uppomunat. Mittaa vesi, etikka ja ripaus suolaa kattilaan. Lämmitä lähes kiehuvaksi. Riko muna kahvikuppiin. Pyöräytä veteen kierre ja kaada muna varovasti veteen. Tee samoin lopuille munille. Kypsennä 2-3 minuuttia. Nosta reikäkauhalla liinalle valumaan.
4. Revi salaatit kulhoon. Leikkaa parsat pitkittäin halki ja lisää valutettujen retiisien kanssa salaattiin.
5. Valmista sitruunavinaigrette. Raasta sitruunan kuori ja purista mehu kulhoon. Lisää loput ainekset, sekoita. Kaada sitruunavinaigrette kulhoon salaatin sekaan.
5. Nostele salaatti lautasille, murustele päälle gorgonzola. Aseta uppomuna salaatin päälle. Rouhaise mustapippuria myllystä.

Viinisuositus

Blitz Riesling 2015

Poistunut valikoimasta
Valkoviini / Qualitätswein Mosel / Saksa
Weinhaus Dr. Pauly-Bergweiler
Riesling
9,98 € (0,75 l)
Katso Viinistä viiniin -viiniarvio

 

 

Parsatempura

Rapsakat fritatut parsat ovat kevään naposteluhitti. Dippaa mandariinimajoneesiin ja kulauta kurkusta alas kesäisen riesling-kuohuviinin kanssa.

 

Gỏi cuốn – Vietnamilaiset parsa-rapurullat

Kääräise parsa rullalle ja nauti rieslingin kera.

 

Kahden parsan salaatti

Kahden parsan salaatti sopii erinomaisesti savustetun kalkkunan tai kalan lisukkeeksi kesäiselle aterialle.

 

Savubroileria ja paahdettua parsaa

Savubroileri parsan kanssa nautittuna on kesäpöydän kunkku. Kokonaisen broilerin voi valmistaa myös grillissä mutta se vaatii reipasta marinointia ja riittävää maustumisaikaa ennen kypsentämistä.

Mainos, sisältö jatkuu alla

Nostot

84,90€

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa lehti ja liity mukaan Viini-lehden kasvavaan tilaajajoukkoon.

Saat vuosikerran kestotilauksena hintaan 84,90 €. Vuosikerta sisältää 9 lehteä sekä Viinistä viiniin -vuosikirjan. Lisäetujen arvo on yhteensä 19,90 €.

Tilaa tästä