Bouquet Club

Klubiviinit: Laatua Toscanasta

26.05.2017 Eeva Turunen

Bouquet Clubin huhtikuun klubiviinipaketti sisältää kahta biodynaamisesti tuotettua viiniä ranskalaiselta Domaine de la Pinten viinitalolta.. Tilaa nyt!

Tämänkertaiset klubiviiinit tulevat Toscanan kuvankauniista, San Donato in Poggion maisemista Fattoria Montecchion kellareista.

Toscanalainen Ivo Nuti päätti toteuttaa unelmansa hankkimalla Montecchion tilan vuonna 1973 vaimonsa Marian kanssa. Tänä päivänä tilalla on 300-450 metrin korkeudessa sijaitsevia tarhoja kaikkiaan 30 hehtaaria. Klubiviininä tarjoamme tilattavaksi Fattoria Montecchion IGT Toscana -alkuperäluokituksella varustettujen viinien tutustumispaketin.

Fattoria Montecchion tarjolla olevat klubiviinit saavuttivat juuri menestystä kansainvälisesti arvostetussa Decanter World Wine Awards -kilpailussa. La Papesse 2011 ja Pietracupa 2011 saivat pronssimitalit, Etrusco hopeamitalin.

La Papessa 2011, IGT Toscana

Viini on 100 % merlot-viini. Se on kypsynyt 12 kuukautta ranskalaisissa tammitynnyreissä ja 12 kuukautta pulloissa ennen ensierän myyntiä.

Kypsän marjainen, hapankirsikkaa, multaisuutta, luumua, paahteisuutta ja tummia marjoja aromeiltaan muistuttava, vienon yrttinen tuoksu. Siinä on myös hennosti nahkaa.

Melko täyteläinen maku ja toistaa tuoksun aromit. Alun lähes makea suutuntuma saa särmikkyyttä ja ryhtiä loppumaussa reilusta yrttisyydestä, makeasta mausteisuudesta ja hieman suuta kuivattavasta tanniinisuudesta. Kokonaisuus jättää marjaisen, paahteisen ja hennon savuisen jälkivaikutelman.

Kovat, suolaiset juustot, leikkelelautasen herkut ja tummat lihat.

Pietracupa 2011, IGT Toscana

Sangiovese (60 %) Cabernet Sauvignon (40 %) -sekoiteviini. Kypsynyt 12 kuukautta ranskalaisissa tammitynnyreissä ja 12 kuukautta pulloissa ennen myyntilanseerausta.

Makeahkon marjainen, varsin avoin tuoksu tuo mieleen kypsän kirsikan, nahkan, paahteisen tammikypsytyksen aromit ja viehkeän mausteisuuden.

Melko täyteläinen maku on tuoksuun nähden yllättävän terhakas ja särmikkään marjainen. Viinissä on tuntuvaa yrttisyyttä, savuisuutta, herukkaisuutta ja vienoa paprikan vivahdetta. Napakka tanniinisuus terhakkaan hapokkuuden kanssa tuo makuun jämäkkyyttä. Kokonaisuus jättää hieman suuta kuivattavan jälkivaikutelman.

Punertava liha sekä kypsytetyt, kovat ja suolaiset juustot.

Etrusco 2011, IGT Toscana

Viini on sekoiteviini Cabernet Sauvignon (80 %) ja Sangiovese (20 %). Kypsynyt 18 kuukautta ranskalaisissa tammitynnyreissä ja 12 kuukautta pulloissa ennen myyntiin laskemista.

Vivahteikas, hieman makean marjainen tuoksu, jossa on kirsikkaa, herukkaa ja luumua. Makeita vivahteita sävyttävät vielä paahteisen tammikypsytyksen ja viilentävien yrttien, kuten mintun aromit.

Maku on täyteläinen toistaen tuoksun maailman. Maussa on lisäksi nahkaisuutta, orastavaa eläimellisyyttä, sekä vienoa kahvisuutta. Suutuntumaa ryhdittää reilun hapokkuuden lisäksi napakat, mutta kypsät tanniinit. Kokonaisuus jättää hieman suuta kuivattavan, yrttisen jälkivaikutelman.

Medium-kypsät tummat lihat ja riistaruoat.


Ainutlaatuisen maistelupaketin hinta on 119,90 euroa / 6 pullon laatikko (hinta sis. verot). Laatikko sisältää 3 pulloa pulloa kumpaakin viiniä. Ostamalla kerralla useamman laatikon saat alhaisemmat kuljetuskustannukset/pullo. Tilaa klubiviinisi täältä!

Viini-lehti ei toimi kaupan osapuolena. Bouquet Clubin jäsenille suositeltavien viinien myyjänä toimii Viinikellari.com. Viinien saatavuus on rajallinen ja niiden viimeinen tilauspäivä on 7.6.2017.

Bouquet Club on Viini-lehden ja Viinikellari.comin yhteinen jäsenklubi. Jäsenenä sinulla on mahdollisuus tilata klubi-isäntä Antti Rinta-Huumon valitsemia klubiviinejä. Klubin vuosimaksu on 30 euroa. Jäseneksi voit liittyä täältä.

Vastaavia artikkeleita

Franciacorta – kupliva nousija

07.05.2019 Sanna Pöyry + kuvat Ville Palonen

Klubiviineissä maistuu suomalainen kädentaito

12.09.2018 Viini-lehden toimitus

Fair’n Green – viinintuotantoa pienellä hiilijalanjäljellä

30.05.2018 Eeva Turunen