Bouquet Club

Klubiviinit: Juran biodynaamista crémantia ja valkoviiniä

02.05.2017 Eeva Turunen

Bouquet Clubin huhtikuun klubiviinipaketti sisältää kahta biodynaamisesti tuotettua viiniä ranskalaiselta Domaine de la Pinten viinitalolta.. Tilaa nyt!

Tämänkertainen klubiviinipaketti sisältää kahta biodynaamisesti tuotettua viiniä ranskalaiselta Domaine de la Pinten viinitalolta.

Viinitalo Domaine de la Pinten viinitalo sijaitsee Juran viinialueella Itä-Ranskassa ja se tuottaa 23 hehtaarin viljelyksiltään viinejä biodynaamisesti. Maistelupaketissa on tuottajan kahta viiniä, crémant-kuohuviiniä ja 5 vuotta kypsynyttä valkoviiniä.

Domaine de la Pinten viinitalo tarhatarhat sijaitsevat Juran pienellä viinialueella, ja tarkemmin Arbois’n ala-alueella. Tuotanto on ollut vuodesta 1999 luonnonmukaista ja vuodesta 2009 biodynaamista. Biodynaamisen viljelyn ansiosta rypäleissä on enemmän luonnon omia hiivakantoja ja ne saavat aikaan omaleimaisia viinejä. Kellarissa pyritään mahdollisen vähäiseen manipulaatioon. Käyminen tapahtuu luonnonhiivoilla ja sulfiittien lisäys on hyvin maltillista. Viinit kypsyvät erikokoisissa tammiastioissa ja kypsytyksen kesto vaihtelee rypälelajikkeiden mukaan.

Crémant du Jura Pinte

Chardonnay-, Pinot Noir- ja Savagnin -lajikkeet yhdistyvät viinissä tyylikkääksi, perinteisellä menetelmällä valmistetuksi kuohuviiniksi. Alkoholi- ja malolaktisen käymisen jälkeen viini pullotettiin toista käymistä varten. Toisen käymisen jälkeen viini kypsyi hiivasakan päällä vielä 2 vuotta.

Tuoksussa on sitruksia, omenaa, kukkaisuutta, pähkinää, mausteisuutta ja paahteisuutta. Maku on kuiva mutta hyvin runsaan hedelmäinen. Tuoksun aromit seuraavat tarkasti makuun. Viinin suutuntuma ryhdittyy tyylikkäiden kuplien ja niiden korostaman hapokkuuden ansiosta. Kokonaisuus jättää tasaisen, monivivahteisen jälkivaikutelman.

Valmis nautittavaksi. Sopii runsaiden kala- ja äyriäisruokien seuraan, herkullinen aperitiivi.

 

Savagnin Ouillé Arbois 2009

Viini on valmistettu käsinpoimituista Savagnin-rypäleistä. Luonnonhiivojen tuottaman alkoholikäymisen jälkeen viini on käynyt myös malolaktisesti. Viiniä on kypsytetty peräti 5 vuotta isoissa tammiastioissa. Viini on suodatettu ennen pullotusta hyvin kevyesti.

Leveän aromaattinen, mausteinen, runsas ja eksoottisia hedelmiäkin aromeiltaan muistuttava tuoksu. Kuiva ja leveän runsas maku toistaa tuoksun vivahteet. Siinä on lisäksi persikkaa, viehättävää parfyymisyyttä – jopa suolaisia, mineraalisuutta vivahteita. Mausteisuuden lisäksi myös kypsän sitrusmainen hapokkuus antaa makuun ryhdikkyyttä. Kokonaisuus jättää pitkään maistuvan, monivivahteisen, hennon paahteisen jälkimaun.

Kehittyy jopa 10-vuotiaaksi asti. Tarjoa selkeämakuisen, grillatun vaalean lihan seurassa.


Ainutlaatuisen maistelupaketin hinta on 159,90 euroa / 6 pullon laatikko (hinta sis. verot). Laatikko sisältää 3 pulloa pulloa kumpaakin viiniä. Ostamalla kerralla useamman laatikon saat alhaisemmat kuljetuskustannukset/pullo. Tilaa klubiviinisi täältä!

Viini-lehti ei toimi kaupan osapuolena. Bouquet Clubin jäsenille suositeltavien viinien myyjänä toimii Viinikellari.com. Viinien saatavuus on rajallinen ja niiden viimeinen tilauspäivä on 2.4.2017.

Bouquet Club on Viini-lehden ja Viinikellari.comin yhteinen jäsenklubi. Jäsenenä sinulla on mahdollisuus tilata klubi-isäntä Antti Rinta-Huumon valitsemia klubiviinejä. Klubin vuosimaksu on 30 euroa. Jäseneksi voit liittyä täältä.

Vastaavia artikkeleita

Franciacorta – kupliva nousija

07.05.2019 Sanna Pöyry + kuvat Ville Palonen

Klubiviineissä maistuu suomalainen kädentaito

12.09.2018 Viini-lehden toimitus

Fair’n Green – viinintuotantoa pienellä hiilijalanjäljellä

30.05.2018 Eeva Turunen