Jäinen, kukilla koristeltu boolikulho vangitsee katseet kesäjuhlissa. Booli pysyy taatusti viileänä mutta juojien kannattaa olla nopeita, tämä kulho sulaa alta pois.
Kesäinen viinibooli
10 annosta
1 plo (0.75) valkoviiniä
1 dl sitruslikööriä
1 dl vodkaa
5 dl ginger alea
3 dl sitruunalimonadia (Sprite)
1 limetti
jäitä
Sekoita viilennetyt alkoholit keskenään tarjoiluastiassa, lisää kylmä gingerale ja limppari. Koristele limettiviipaleilla ja jäillä.
Jääkulho
vettä
syötäviä kukkia
yrttejä/lehtiä
2 eri kokoista kulhoa
kivi tai muki
1. Varaa muoteiksi kulhot, joista toinen on suurempi. Valuta isomman kulhon pohjalle reilu kerros vettä. Jäädytä pakastimessa yön yli.
2. Nosta pienempi kulho isomman sisään jään päälle. Laita muki tai kivi painoksi, jotta pikkukulho pysyy paikallaan. Valuta kulhojen väliin vettä ja asettele kukat ja lehdet veteen.
3. Nosta kulhot pakastimeen ja anna jäätyä vuorokauden.
4. Irrota kulhot valuttamalla varovasti haaleaa vettä kulhojen pinnoille. Voit myös jättää sisemmän kulhon paikoilleen, jos se on kaunis. Näin varmistut, ettei boolikulho sulaessaan ala valuttaa juomaa pöydälle.
5. Säilytä jääkulhoa pakastimessa tarjoiluun asti.
Vinkki: Jääkulho on mainio tarjoiluastia myös jäätelölle.