Hävikkileivästä olutta

Oluelle

Hävikkileivästä tehtyä olutta? Sellaista pääsee kokeilemaan tänä kesänä, kun Wasted-ykkösoluen valmistus hävikkiin päätyvistä Vaasan Ruispaloista alkaa.

Oluen paneminen leivästä ei ole uusi keksintö, vaan pikemminkin se kaikkein historiallisin tapa tehdä olutta. Olut keksittiin vahingossa tuhansia vuosia sitten, kun leipä päätyi vesiastiaan ja alkoi käymään.

Ruokahävikkiravintola Loopin vuosi sitten perustanut From Waste to Taste ry ja olutkoulutuksia järjestävä Brewniverse aloittavat Wasted-ykkösoluen tuotannon hävikkiin päätyvistä Vaasan Ruispaloista, jotka saadaan Vaasan Oy:n leipomoista. From Waste to Taste etsii tapoja edistää kiertotaloutta ja taistella ilmastonmuutosta vastaan. Wasted-projektissa viesti leviää uudelle yleisölle, jota ei ole tavoitettu aiemmin, kertoo Johanna Kohvakka From Waste to Tastesta. Leipää päätyy roskiksiin uskomaton määrä, se onkin suurin yksittäinen elintarvikeryhmä, kun katsotaan Suomen ruokahävikkiä.

From Waste to Tasten ja Brewniversen väki kokeili oluen tekemistä hävikkileivästä jo kotioloissa, ja joukkorahoituksella saatiin kokoon reilu 10 000 euroa. Ensimmäinen erä olutta on tulossa kesäkuussa joukkorahoittajille, ja loppukesästä Wastedia on tarjolla ainakin Loopissa, mahdollisesti myös muissa paikoissa yhteistyökuvioiden selkiydyttyä.

Projektille etsitään kumppaniksi panimoa, jotta jatkossa voitaisiin tehdä muutakin kuin ykkösolutta. Hävikkileipää Suomessa riittää vielä valitettavan paljon.

Mainos, sisältö jatkuu alla

Nostot

84,90€

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa lehti ja liity mukaan Viini-lehden kasvavaan tilaajajoukkoon.

Saat vuosikerran kestotilauksena hintaan 84,90 €. Vuosikerta sisältää 9 lehteä ja lisäetuna 2 erikoisteemanumeroa sekä Viinistä viiniin -vuosikirjan. Lisäetujen arvo on yhteensä 45,70 €.

Tilaa tästä