Testissä: makkara-olut parit

Unohda grillimakkara-keskari yhdistelmä. Heittäydy makkaran ja oluen vietäväksi. Testasimme lihaisia makkaroita ja paritimme ne suomalaisille oluille.

30.05.2017 Elisa Johansson + Olutsuositukset Mariaana Nelimarkka + Kuva Sami Piskonen

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Unohda perinteinen grillimakkara-keskari yhdistelmä. Tänä kesänä heittäydytään makkaran ja oluen vietäviksi. Testasimme lihaisia makkaroita ja paritimme ne suomalaisille oluille.

1. Dulano Bratwurst, Saksa

540 g/6 kpl
Liha: 90 % sianliha
Valmistuttaja: Lidl.

Yllättävän pehmeä rakenne. Perinteiset bratwurst-mausteet meirami ja pippuri maistuvat pitkään suussa. Huutaa olutta kaveriksi.

Olutsuositus: Maku Brewing, Vehnä.

 

2. Chef Wotkin´s Kaurisnakki, Suomi

240 g/4 kpl
Liha: kauriinliha 70 %, sianliha 24 %
Valmistaja: Lihatukku Veijo Votkin Oy

Napakka aikuisten nakki. Kaunis tumma riistan väri. Lihaisa maku, jossa sopivasti mausteita. Ripaus juustoa tuo makua ja mehukkuutta.

Olutsuositus: Ruosniemen Panimo, Turisti Global Pale Ale

 

3. Perniön Riistaryynäri, Suomi

300 g/6 kpl
Liha: sianliha 29 %, hirven/kauriinliha 19 %
Valmistaja: Perniön Liha Oy

Ryynimakkaran ystäville luonnonsuoleen pakattu viljaisa jauhomakkara. Ohraa ja ruista. Maku tuo mieleen maalaistalon teurastuspäivän. Vanha kunnon ryynimakkara!

Olutsuositus: Laitilan Wirvoitusjuomatehdas, Savu IPA

 

4. LammasMerguez, Suomi

260 g/4 kpl
Liha: lampaanliha 85 %
Valmistaja: Helsingin Makkaratehdas

Vau, mikä lampaan maku! Enemmän kuin makkara. Mehukas makkara, jossa on hyvät Lähi-Idän mausteet. Moninkertainen testivoittaja.

Olutsuositus: Sonnisaari, Pils

 

5. Feris tulinen hot paprika -raakamakkara, Suomi

500 g/4 kpl
Liha: sianliha 95 %
Valmistaja: Feri´s Sausages

Tämä on täyttä tavaraa, tuhtia lihaa! Aidot maut ja mausteet, ei mitään turhaa. Käsintehty raakamakkara luonnonsuolessa. Tulinen paprika maistuu ja tuntuu. Raaka-makkara lihan himoisille.

Olutsuositus: Maistilan Pärske, Pale Ale

 

6. HK Maakarit Krakovan Wojtek, Suomi

260 g/4 kpl
Liha: sianliha 85 %
Valmistaja: HK

Maustettu grillimakkara, jossa pehmeän lihaisa rakenne. Ei liikaa mausteita, rapsakka kuori. Grillimakkaran versio 2.0.

Olutsuositus: Beer Hunter´s, Mufloni IPA

Lue myös

Antiche Terre

Intohimona Valpolicellan maaperä

Luciano Sancassani tuottaa viiniä Valpolicellassa Venetossa, muttei pidä itseään viiniasiantuntijana. Sancassanin mukaan hyvä viini on loistava lähtökohta, mutta se ei yksin riitä. Tarvitaan taitavaa myyntiä ja markkinointia.

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Huhtikuun Viinilehti on ilmestynyt. Sielukkaasti kuohuvan numeron löydät kauppojen lehtihyllyiltä.