TOP 5: Maljakuohuvat

Viini-lehden viiniasiantuntija Antti Rinta-Huumo suosittelee maistuvimmat viinit pääsiäisherkkujen vierelle. Katso TOP 5 -lista!

27.04.2017 Antti Rinta-Huumo

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Kuohuviinit tekevät juhlan! Viini-lehden viiniasiantuntija Antti Rinta-Huumo suosittelee parhaat maljakuohuvat ja listaa kätevät kuohuvinkit maljojen nostoon.

  1. Valitse maljajuoma budjettisi tai makusi mukaan. Samppanjalle harva nyrpistää nenäänsä mutta isoissa juhlissa on järkevämpää valita edullinen kuohuviini.
  2. Yhdestä pullosta kuohuvaa riittää alkujuomaksi noin 7-8 henkilölle.
  3. Viilennä pullot hyvin, laita kylmään jo edellisenä päivänä. Oikea tarjoilulämpötila kuohuviineille on noin 6 astetta. Jos jääkaappitila loppuu kesken, säilytä pulloja isoissa astioissa jääpalojen keskellä.
  4. Avaa pullot juuri ennen tarjoilua ja seuraava vasta, kun edellinen on kaadettu tyhjiin.
  5. Lasiset kuohuviinilasit tuovat arvokkuutta juhliin. Kuohuviinilaseja voi vuokrata pitopalveluista ja astiavuokraamoista, vuokraamalla säästyt tiskausurakalta.
  6. Kaada lasien pohjalle ensin tilkka kuohuviiniä ja täytä sen jälkeen haluttu määrä. Näin vältät viiniä kuohumasta lasista yli.

P.S. Arkistostamme löydät herkullisia reseptejä kesän juhliin, käy kurkkaamassa!

Lue myös

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Huhtikuun Viinilehti on ilmestynyt. Sielukkaasti kuohuvan numeron löydät kauppojen lehtihyllyiltä.