Tervetuloa Syötävän hyvää Suomesta -tapahtumaan

Tapahtumat

Vapun viettoon 100 lasissa

Chateau Carsin ja Viini-lehti järjestävät vappuviikonloppuna 28-29.4. Vanhalla ylioppilastalolla Syötävän hyvää Suomesta -tapahtuman. Tarjolla on huippukokkien ruokaa, suomalaisten viinintekijöiden viinejä, pienpanimo-oluita, siideriä, juustoja, kahvia, pientä makeaa ja matkailuvinkkejä Suomen juhlavuoden kunniaksi. Viini- ja oluttietämystä voi täydentää tapahtuman tastingeissä.

Tapahtuma on kaikille avoin ja sisäänpääsy on maksuton. Maistelulasin vuokra 8 €, josta palautettaessa saa takaisin 5 €.  Juomien ja ruokien maistelu tapahtuu maksukortille ladattavilla digirahalla (1 digiraha on 1€). Juomat maksavat 2,50€-7,50€/maisteluannos ja ruoat 5-10€/annos. Digiraha ladataan maksukortille lipukepisteillä, joissa lataamisen voi maksaa pankki- ja luottokortilla sekä käteisellä. Maksukortin latausmaksu 2 €/kpl veloitetaan vain ensimmäisellä latauskerralla. Maksukortti on henkilökohtainen.

Aukioloajat: pe 28.4. klo 14–20 ja la 29.4. klo 12-20.

Tapahtuma K-18. Alaikäiset pääsevät tapahtumaan huoltajan seurassa.

Tapahtuma löytyy myös Facebookista!

Tapahtumassa mukana

Chateau Carsin – Ranska
Vicarage Lane Wines – Uusi-Seelanti
Rejiji Wines – Unkari
Azienda Agricola Sukula – Italia
Chateau Clarettes – Ranska
Chateau de Montfaucon – Ranska
Raja – Saksa
Julicher Estate – Uusi-Seelanti
Marketta Winery – Yhdysvallat
Bryggeri Brewery
Suomenlinnan Panimo
Kuura Cider
Ravintola Muru
Ravintola Bryggeri
Ravintola Suomenlinnan Panimo
Kolatun Juustola
Onnellisten Omenoiden Mehu
Petris Cholate Room
Casa Visette

Ravintola Muru, Ravintola Bryggeri, Ravintola Suomenlinnan Panimo ja Kolatun Juustola myyvät tapahtumassa maisteluannoksia, joista voit koota mieleisesi kokonaisuuden ja sovittaa niitä yhteen viinien, oluiden ja siiderin kanssa.

Tervetuloa Vanhalle juhlimaan 100-vuotiasta Suomea!

Katso ennakkomaistiaisia tapahtumasta

Tastingit

Perjantai 28.4.

klo 15:00-16:00 Suomi 100 – viinitasting viinintekijöiden johdolla – LOPPUUNMYYTY

Chateau Carsin on suomalaisen perheen pyörittämä viinitila Bordeaux’n sydänmailla Ranskassa. Suomi 100 -viinit on valmistettu käsin parhaista raaka-aineista, ja nyt sinulla on erinomainen mahdollisuus tulla maistelemaan kyseiset viinit Syötävän hyvää Suomesta -tapahtuman tastingiin. Tilan isäntä Juha Berglund ja viinintekijä Nea Berglund kertovat Carsinista ja ennen kaikkea suomalaisin käsin valmistetuista Suomi 100 -viineistä.

Tastingin hinta 25 €/hlö. Huom! Paikkoja myynnissä tastingiin vain 20, varaa paikkasi nopeasti tästä.

klo 17:00-18:00 Wapputasting

Tuottaako vappuviinien valinta päänvaivaa? Huippukokki Antti Vahtera ja Viinihörhö Antti Rinta-Huumo yhdistelevät vappubrunssin antimia useisiin eri viineihin. Tule maistelemaan Vahteran vappuherkkuja ja oppimaan Rinta-Huumon kanssa, miten yhdistellä haasteellisiakin ruokia vappupöydässä. Juhlajuomien valinta ei ole koskaan ollut näin opettavaista ja maukasta!

Tastingin hinta 25 €/hlö. Varaa paikkasi tästä.

klo 19:00-20:00 Spiegelau Craft Beer -oluttasting

Tule nauttimaan erikoisoluista ja toteamaan miksi Spiegelau on maailman arvostetuin olutlasien valmistaja! Spiegelau on tehnyt olutlaseille sen, mitä Riedel on tehnyt viinilaseille. Spiegelau on erikoistunut olutlasien suunnitteluun. Yhteistyössä Yhdysvaltojen johtavien olutpanimoiden kanssa on syntynyt omat lasinsa jo IPA-oluille, Stouteille, tynnyrikypsytetyille oluille sekä Vehnäoluille. Spiegelau olut- tasting avaa sinulle uuden maailman oluiden maistamiseen ja aistien maailmaan! Tastingissa maistellaan 3:a eri olutta ja opitaan samalla oluiden aromeista, rakenteesta sekä lasin suuresta merkityksestä oluiden nauttimisessa. Hinta sisältää tastingissä käytetyt Spiegelau Craft beer-olutlasit 3kpl sekä maistettavat kolme eri erikoisolutta (Craft beer olutlasien arvo 29,90 €).

Tastingin hinta: 39€ (Viini-lehden Bouquet Clubilaisille 35€). Varaa paikkasi tästä.

Lauantai 29.4.

13.00-14.00 Suomalaiset herkut: Viini & Juusto

Sopiiko valkoviini juustojen seuraksi? Entä mitä brie-juuston kanssa tulisi tarjota? Tule maistelemaan herkullisia Kolatun juustoja sekä juustoystävällisiä viinejä. Maisteltavat viinit tulevat ympäri maailmaa suomalaisten viinintekijöiden tiloilta.

Tastingin hinta 25 €/hlö. Varaa paikkasi tästä.

15.00-16.00 Vicarage Lane / Satu Lappalainen

Satu Lappalainen luotsaa yhdessä miehensä kanssa Vicarage Lane –viinitilaa Uuden-Seelannin Marlborough’ssa. Tule maistamaan Sadun johdolla Vicarage Lanen laadukkaat ja herkulliset viinit!

Tastingviinit:
Vicarage Lane Bubbly Sauvignon Blanc Brut
Vicarage Lane Marlborough Sauvignon Blanc
Vicarage Lane Canterbury Riesling
Vicarage Lane Pinot Noir

Tastingin hinta 25 €/hlö. Varaa paikkasi tästä.

17:00-18:00 Suomi 100 – viinitasting viinintekijöiden johdolla. Tämä tasting myynnissä Finnair Plus -jäsenille ja on loppuunmyyty

Mainos, sisältö jatkuu alla

Nostot

84,90€

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa lehti ja liity mukaan Viini-lehden kasvavaan tilaajajoukkoon.

Saat vuosikerran kestotilauksena hintaan 84,90 €. Vuosikerta sisältää 9 lehteä ja lisäetuna 2 erikoisteemanumeroa sekä Viinistä viiniin -vuosikirjan. Lisäetujen arvo on yhteensä 45,70 €.

Tilaa tästä