Ravintola-arvio: Lasipalatsi

Ravintolat

Ravintola Lasipalatsi kuoriutui reilun vuoden kestäneen remontin jäljiltä perinteilleen uskollisena.

★★★

”Klassikko pitää pintansa”

Ruoka ja tunnelma: Mylläys Lasipalatsin alla ja ympärillä jatkuu vielä vuoden, jolloin taidemuseo Amos Rex avautuu. Potentiaalisia asiakkaita on tulevaisuudessa luvassa riittämiin.

Ravintolan suojeltu interiööri on pitkälti kuin mitään remonttia ei olisi ollutkaan, näkyvintä uusiutuminen on salin kalustuksessa, joka on läpikäynyt restauroinnin. Viileän tyylikäs funkkis on entisellään, ja entisellään on myös klassikkoravintolan ruokalista, jolta löytyy, totta kai, maineikas Kuhaa Mannerheimin tapaan. Ja tutun paikkansa ovat löytäneet myös kevään perinteiset parsaviikot.

Ravintoloissa jos missä asiakkaiden enemmistö on taipuvaista äänestämään perinteiden puolesta, miksei. Silti ruokalista olisi voinut uudistua rohkeammin, ilman että tunnetuimmista klassikoista olisi tarvinnut luopua.

Alkuun lasilliset eteläafrikkalaisen KWV:n Pinotage-lajikkeesta tehtyä Sparkling Rosé Dry -kuohuvaa.Kahden hengen testiryhmämme jakautui uteliain mielin klassikkopuolueeseen ja sesongin hengessä parsapuolueeseen. 49 euron klassikkomenun kohokohta oli odotusten mukaisesti Mannerheimin kuha voissa haudutettuine piparjuurineen. Annoksessa kaikki oli kuin silloin ennen.

Viiden ruokalajin parsamenu on 60 euron arvoinen ja siihen suunniteltu viinipaketti kustantaa neljä kymppiä. Valitsemme kuitenkin yhteiseksi viiniksi kohtuuhintaista Matua Sauvignon Blancia 2016 Uudesta Seelannista.

Juuri avatun kylmän pullon ensimmäisestä kaadosta mieleen jäi lähinnä rapsakka hapokkuus, toisesta lasillisesta löytyi jo enemmän lajikkeelle tyypillisiä vivahteita. Parsamenusta suurimmat suitsutukset keräsivät väliruokana tarjoiltu parsarisotto ja pääruoka, parsaa pariloitujen kampasimpukoiden kera (kuvassa).

Menujen jälkiruoat, sitruunaposset ja mansikkasalaattia sekä jäätelösandwich ja karamellisoitua pähkinää saivat seurakseen lasilliset Brachetto A’cqui Castelgaroa, sekin klassikko jälkkärin kaverina.

Keskustelu illallisen pistesaaliista oli värikäs. Äänet jakautuivat kahtia: toinen edusti ruokalistan rohkeampaa uudistumista ja toinen tunsi olonsa turvalliseksi klassikoiden parissa. Leijumaan jää kysymys, kumpaa puolta Lasipalatsi–Amos Rex –kompleksin uudet vieraat kannattavat.

Mikä? Lasipalatsi, klassikkoravintola Helsingin ydinkeskustassa.

Huomionarvoista: Tyylikäs funkkisinteriööri alun perin väliaikaiseksi suunnitellussa rakennuksessa.

Viinilista:  Fiksu hinnoittelu. Melko tasapuolisesti vanhaa ja uutta maailmaa. Myös olutsuosituksia.

Hintataso: Juuri nyt, syö parsaa niin paljon kuin jaksat, 39 e. Annokset 18–30 e.

Ravintola Lasipalatsi
Mannerheimintie 22-24, Helsinki.
Puh. 020 742 4290

Mainos, sisältö jatkuu alla

Nostot

84,90€

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa lehti ja liity mukaan Viini-lehden kasvavaan tilaajajoukkoon.

Saat vuosikerran kestotilauksena hintaan 84,90 €. Vuosikerta sisältää 9 lehteä ja lisäetuna 2 erikoisteemanumeroa sekä Viinistä viiniin -vuosikirjan. Lisäetujen arvo on yhteensä 45,70 €.

Tilaa tästä