Suomalaiset lampaanmaitojuustot ovat harvinaisia mutta muualta Euroopasta löytyy tunnettuja herkkuja pääsiäisen juustolautaselle. Kokeile rohkeasti!
1. Manchego Gran Valle viejo, Espanja
Ehkä tunnetuin lampaanmaitojuusto on La Manchan alueella Espanjassa valmistettava Manchego. Viejo Manchegoa on kypsytetty vähintään vuosi. Täydellinen tapas-juusto. (Kuvassa ylärivissä vasemmalla)
2. Corsu Vecchiu, Ranska
Pastöroimattomasta lampaanmaidosta valmistettu puolikova juusto Korsikan saarelta. Kypsynyt kelarissa vähintään puolivuotta. Nam! (Kuvassa ylärivissä keskellä)
3. Pecorino del Fondatore, Italia
Pecorino on yleisnimi lampaanmaitojuustoille Italiassa. Maremman alueella Toscanassa valmistettu Pecorino del Fondatore on laatutuottajan herkkujuusto. (Kuvassa alarivissä oikealla)
VIINISUOSITUS: Kovat juustot + espanjalainen punaviini
4. Brebiou, Ranska
Lampaanmaidosta valmistettu valkohomejuusto Pyreneiden vuoristosta. Kermainen ja valuva sisus, pehmeä kuin lammas. (Kuvassa alarivissä vasemmalla)
VIINISUOSITUS: Valkohomejuusto Brebiou+ hedelmäinen valkoviini
5. Le Petite Cave Roquefort, Ranska
Roquefort-sinihomejuustotkin valmistetaan lampaanmaidosta. Kermainen ja erittäin pehmeä sinihomejuusto vie kielen mennessään. (Kuvassa ylärivissä oikealla)