Kumpi maistuu, Salven vai Hiedan silakat?

Ravintolat

Perinteinen helsinkiläinen merimieskapakka Salve sai syksyllä vuokranantajaltaan lähtöpassit ja joutui muuttamaan Hietalahdentorin toiselle puolelle. Tällä viikolla paikalle avautuu Ravintola Hieta.

Molemmat tarjoavat yhä paistettuja silakoita ja odotettavissa on, että silakka-annoksista tulee kaupungin vertailuimmat. Hieta tarjoaa paistettuja silkoita aina, kun niitä on tuoreena saatavilla, pakastesilakka on pannassa. Molemmissa paikoissa lisukkeena on perunamuusi.

Valoisaksi ja vaaleaksi remontoitu Hieta-ravintola muistuttaa enää etäisesti edeltäjäänsä. Silakkaa on tarjolla myös alkupalana. Hiillossilakka-alkupala tarjotaan mummon kurkkujen kanssa. Pääruoka-annoksia saa kahden kokoisina, nälän mukaan.
120-vuotias Salve jatkaa uudessa paikassaan huomattavasti perinteisemmällä linjalla, sisustuskin on muuttanut mukana ja lähes ennallaan. Paistetut silakat ovat kuten ennenkin ja annokset suuria.

Sen verran erilaisilta näyttävät ravintolat Salve ja Hieta,  että asiakkaita toivoisi riittävän molemmille.
Salve jatkaa perinteisellä merimieslinjalla ja vetoaa suurilla annoksillaan erityisesti sudennälkäisiin miesporukoihin, joka etsii tuhtia ja helppoa murkinaa.
Hieta vetoaa astetta trendikkäämpiin kaupunkilaisiin laadukkailla raaka-aineillaan. Listalla myös kaupunkilaista lähiruokaa: omaa makkaraa, olutta ja kalaa lähivesiltä.

Hietalahdenrannan 120-vuotinen ravintolaperinne jatkuu nyt Royal Ravintoloiden ja Hiedan vetämänä. Vuonna 1897 samalla paikalla sijainneen puisen asuintalon alakertaan avautui merimiehiä ja satamajätkiä palvellut ruokakioski. Nykymuotoinen ravintola avautui Salven talona tunnetun Asunto Oy Hietala Bostads Ab:n valmistuessa vuonna 1927, josta lähtien huoneistossa on toiminut klassinen merimieskapakka. HOK-Elannon Salve muutti tiloista syksyllä.

Mainos, sisältö jatkuu alla

Nostot

84,90€

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa lehti ja liity mukaan Viini-lehden kasvavaan tilaajajoukkoon.

Saat vuosikerran kestotilauksena hintaan 84,90 €. Vuosikerta sisältää 9 lehteä ja lisäetuna 2 erikoisteemanumeroa sekä Viinistä viiniin -vuosikirjan. Lisäetujen arvo on yhteensä 45,70 €.

Tilaa tästä