TOP 5: Naistenpäiväviinit

Top-viinit

Nyt juhlitaan ihania naisia. Tässä viisi Antti Rinta-Huumon viinisuositusta naistenpäivään!

Gosset Excellence Champagne Brut

570577, Alkon tuotesivu
Samppanja / AC Champagne / Ranska
Gosset
Chardonnay, Pinot Meunier, Pinot Noir
39,99 € (0,75 l)
Katso Viinistä viiniin -viiniarvio

Tämä aistikas, hienostunut samppanja on oiva avaus naistenpäivän herkutteluun. Viinissä on monivivahteinen, tyylikkään hedelmäinen ja paahteinen tuoksu, josta voi aistia muun muassa omenaa ja pähkinää. Maku on kuiva, mutta hedelmäinen, kypsä ja hienostunut. Suutuntumaltaan monivivahteinen maku on pehmeä vaikka tyylikkäät kuplat tuovatkin kokonaisuudelle eloa. Tyylikäs mousse tuo myös miellyttävästi esiin viinin kypsiä vivahteita. Viinin pitkä ja veden kielelle nostattava jälkivaikutelma tyylikkään harmoninen ja hienostuneen vivahteikas.

Viini on herkullinen nautittavaksi ihan sellaisenaan, mutta sillä voi viimeistellä myös herkät kala- ja äyriäiselämykset.

Sutherland Riesling 2015

593007, Alkon tuotesivu
Valkoviini / WO Elgin / Etelä-Afrikka
Thelema Mountain Vineyards
Riesling
13,49 € (0,75 l)
Katso Viinistä viiniin -viiniarvio

Etelä-Afrikan viinien tarjonnassa Riesling-lajikkeesta valmistetut viinit ovat varsin harvassa. Tämän viehkeän valkoviinin avoimen kesäisessä tuoksussa on limeä, yrttejä ja persikan kiveä. Maku on raikas ja ryhdikäs. Siitä voi tuoksun aromien lisäksi erottaa mineraalisuutta, sitruunaa, orastavaa petrolia ja vihreää omenaa. Viini saa ryhdin raikkaasta hapokkuudesta, joka kantaa viiniä hieman öljymäiseen, persikan kiveä muistuttavaan, veden kielelle nostattavaan jälkivaikutelmaan.

Tämän ryhdikkään viinin kanssa voit nauttia hieman runsasmakuisempia, paistettuja kala- tai äyriäisannoksia – myös salaatteja. Viini toimii myös erinomaisena aperitiivina.

Freiherr von Göler Spätburgunder Trocken 2012

440147, Alkon tuotesivu
Punaviini / Qualitätswein Baden / Saksa
Freiherr von Göler
Spätburgunder
14,98 € (0,75 l)
Katso Viinistä viiniin -viiniarvio

Kun punaviiniltä kaipaa eloista kepeyttä ja kypsää marjaisuutta, kannattaa suunnata katseet Pinot Noir -lajikkeesta valmistettuihin viineihin. Tässä saksalaisessa viinissä on hienostuneen punasävytteinen ja herkkäluonteinen tuoksu. Siinä on kirsikkaa, kypsää karpaloa, mansikkaa ja villivadelmaa. Kevyehkö, mutta aromeiltaan varsin intensiivinen maku toistaa tuoksun vivahteet. Aluksi lähes makea maku saa ryhtiä herkullisesta hapokkuudesta. Kokonaisuus jättää hieman jopa eläimellisen, kukkaisen, veden kielelle nostattavan, pitkän jälkivaikutelman.

Erinomainen viini vaikkapa paistetun punalihaisen kalan seuraan. Myös selkeämakuiset vaaleat lihat maistuvat viinin kera erinomaisesti.

Llai Llai Grenache 2012

403477, Alkon tuotesivu
Punaviini / Valle del Maipo / Chile
Viña Dos Andes
Grenache
10,89 € (0,75 l)
Katso Viinistä viiniin -viiniarvio

Hieman kehittynyt chileläinen, Grenache -lajikkeesta valmistettu punaviini on luonteikkuudessaan jopa viehkeän kukkainen. Sen tuoksu on avoin, nahkaisen mausteinen ja luonteeltaan rustiikkinen tuoksu. Siinä on myös muun muassa hapankirsikkaa ja yrttisyyttä. Keskitäyteläinen maku seuraa rustiikkisuudessaan tuoksua. Siinä on tuoksun aromien lisäksi hentoa savuisuutta ja kukkaista parfyymisyyttäkin. Herkullisen kirsikkainen hapokkuus ja pehmeät tanniinit antavat makuun miellyttävää ryhdikkyyttä. Kokonaisuus jättää tasaisen, hieman mausteisen ja nahkaisen jälkivaikutelman.

Tämä on hyvin monikäyttöinen ruokaviini, mutta on parhaimmillaan pitkään haudutettujen, aromikkaiden liharuokien seurassa.

Pol Roger Rich Champagne Demi-Sec

578657, Alkon tuotesivu
Samppanja / AC Champagne / Ranska
Pol Roger
Chardonnay, Pinot Meunier, Pinot Noir
44,80 € (0,75 l)
Katso Viinistä viiniin -viiniarvio

Vienosti makeat samppanjakuplat viimeistelevät naistenpäivän nautiskelut. Tässä Pol Rogerin Demi-Sec -viinissä on kypsän hedelmäinen, päärynäinen, aprikoosinen, hennon paahteinen ja makean mantelinenkin tuoksu. Hennon makeahko maku seuraa tuoksun aromeja. Siinä on tuoksun vivahteiden lisäksi hunajaisuutta, tyylikkäitä makeita mausteita ja erityisesti makeita, lähes hillotun sitruunan vivahteita. Tyylikkäät, pienet kuplat antavat suutuntumalle viinin kaipaamaa ryhtiä ja eloisuutta. Makeudesta huolimatta hyvin raikas, puhdaspiirteinen kokonaisuus jättää pitkän, hienostuneen,kukkaisen, makean persikkaisen ja aprikoosisen jälkivaikutelman.

Voit nauttia tätä samppanjaa ihan sellaisenaankin, mutta aromikkaat jälkiruokakakut ja -piiraat saavat tästä erinomaisen kyytipojan.

Mainos, sisältö jatkuu alla

Nostot

84,90€

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa lehti ja liity mukaan Viini-lehden kasvavaan tilaajajoukkoon.

Saat vuosikerran kestotilauksena hintaan 84,90 €. Vuosikerta sisältää 9 lehteä ja lisäetuna 2 erikoisteemanumeroa sekä Viinistä viiniin -vuosikirjan. Lisäetujen arvo on yhteensä 45,70 €.

Tilaa tästä