Bouquet Club

Klubiviinit: Biodynaamisten huippuviinien vuosikertapaketti

16.03.2017 Eeva Turunen

Bouquet Clubin maaliskuun klubiviinipaketti sisältää biodynaamisesti tuotetun, Gérard Bertrandin lippulaivaviiniä kolmessa eri vuosikerrassa. Tilaa nyt!

Bouquet Club on Viini-lehden klubi harrastajille. Sen jäsenet voivat tilata Antti Rinta-Huumon valitsemia persoonallisia ja laadukkaita klubiviinejä. Tämänkertainen klubiviinipaketti sisältää biodynaamisesti tuotettua huippuviiniä kolmessa eri vuosikerrassa.

Maailman merkittävimmän biodynaamisen viljelijän ja Ranskan suurimman luomutuottajan Gérard Bertrandin lippulaivaviini Clos d’Ora on Languedoc-Roussillonin alueen ensimmäinen Super Cru -viini. Klubiviinipaketti sisältää Clos d’Oran kolme ensimmäistä vuosikertaa 2012, 2013 ja 2014.

Tutustu biodynaamisten huippuviinien mielenkiintoisiin vuosikertoihin!

Gérard Bertrandin lippulaivaviini Clos d’Ora sai alkunsa Gérardin käyskenneltyä Minervois’n viinialueella La Livinièren kylän maisemissa vuonna 1997. Nykyisellä Clos d’Oran 9 hehtaarin palstalla hän koki poikkeuksellisen rauhoittavan tunteen ja sai vision siellä tuotettavasta huippuviinistä.

220 metrin korkeudessa sijaitsevalle palstalla kasvavien vanhojen Carignan- ja Grenache -köynnösten viereen istutettiin Syrah’ta ja Mourvèdrea. Muulin ja hevosten avulla työstettyä palstaa viljellään ja viini valmistetaan biodynaamisin metodein.

Kaikki rypäleet poimitaan käsin ja jokainen lajike valmistetaan viiniksi erikseen lämpökontrolloiduissa sementtitankeissa. Viinit kypsyvät ranskalaisissa tammitynnyreissä 12 kuukauden ajan.

Clos d’Ora 2012, 2013, 2014
Gérard Bertrand, Languedoc-Roussillon, Ranska

Vuosikerrat 2012 ja 2014 ovat tyyliltään intensiivisempiä ja tummasävytteisempiä, vuosikerta 2013 tuo esiin selkeämmin myös rustiikkisen luonteikasta aromikkuutta, kuten nahkaisuutta, riistaisuutta – jopa tallin taustaa. Kaikki vuosikerrat ovat maukkaita selkeämakuisten ja aromikkaiden tummien liharuokien kumppaneita. Ne sopivat myös koville, suolaisille juustoille.

Viinit ovat mehevän luonteensa, intensiivisen hedelmäisyyden sekä runsaan mutta pehmeän tanniinisuuden ansiosta jo valmiita juotaviksi, mutta kypsyvät ja kehittyvät suotuisasti useiden vuosien ajan.


Ainutlaatuisen maistelupaketin hinta on 449 euroa / 3 pullon laatikko (hinta sis. verot). Laatikko sisältää pullon kutakin vuosikertaa. Ostamalla kerralla useamman laatikon saat alhaisemmat kuljetuskustannukset/pullo. Tilaa klubiviinisi täältä!

Viini-lehti ei toimi kaupan osapuolena. Bouquet Clubin jäsenille suositeltavien viinien myyjänä toimii Viinikellari.com. Viinien saatavuus on rajallinen ja niiden viimeinen tilauspäivä on 2.4.2017.

Bouquet Club on Viini-lehden ja Viinikellari.comin yhteinen jäsenklubi. Jäsenenä sinulla on mahdollisuus tilata klubi-isäntä Antti Rinta-Huumon valitsemia klubiviinejä. Klubin vuosimaksu on 30 euroa. Jäseneksi voit liittyä täältä.

Vastaavia artikkeleita

Franciacorta – kupliva nousija

07.05.2019 Sanna Pöyry + kuvat Ville Palonen

Klubiviineissä maistuu suomalainen kädentaito

12.09.2018 Viini-lehden toimitus

Fair’n Green – viinintuotantoa pienellä hiilijalanjäljellä

30.05.2018 Eeva Turunen