Lehdestämme tuttu Marilisa Allegrini nyt Wine Spectator-lehden kannessa

Uutiset

Marilisa Allegrini on päässyt arvostetun “Wine Spectator”-viinilehden kanteen. Huhtikuun 2017 numerossa Allegrinista on kirjoitettu artikkeli “Italian Allegrini – Perhetarina joka on johtanut erinomaisiin viineihin” (Eng. “Italy’s Allegrini – A family saga leads to great wines”.)

Viini-lehden sivuilla Marilisa Allegrini esiintyi jo viime marraskuussa ja nyt myös Allegrinin Corte Giara Amarone Della Valpolicella 2013 -viini on saatu Alkon valikoimiin. Viiniasiantuntijamme arvioivat uutuusviinin neljän tähden amaroneksi.

Tässä juttu Viini-lehdestä 8/2016:

Amaronen kuningatar

Marilisa Allegrinin intohimo on viinit ja erityisesti amarone. Italialaisnainen on itsekin kuin laatu-amarone, tyylikäs ja elegantti.

”Suomen ilmastohan on täydellinen amaronelle”, Marilisa Allegrini ilahtuu.
”Italiassakin amaronea juodaan talvella ja keväällä. Kuka nyt sitä kesähelteillä haluaisi juoda?”
Marilisa Allegrini on saapunut Helsinkiin edellisenä iltana eikä ole vielä ehtinyt tutustua Suomeen valitsevia sääolosuhteita enempää. Italialaisena ja erinomaisena ruoanlaittajana hänellä on kuitenkin jo varsin suomalainen ruokasuositus amaronelle: Poro.
”Amarone kaipaa rinnalleen voimakasta, tuhtia ruokaa ja sopii erinomaisesti riistan ja liharuokien pariksi”, hän sanoo.

Marilisa syntyi Allegrinien perinteikkääseen viinisukuun ja on viettänyt koko elämänsä viinien ja perheyrityksen parissa. Amarone on hänen lempiviininsä kiehtovan historian takia.
”Aikaisemmin amaronea juotiin kuin konjakkia, ruoan päätteeksi”, Marilisa kertoo.
”Allegrini on toiminut suunnannäyttäjänä Valpolicellan uuden tyyppisille laatu-amaroneille. Viinissämme korostuu kuivattujen rypäleiden rusinainen maku mutta alkoholia on 15,5 prosenttia, kun joissakin amaroneissa alkoholia on jopa 17,5 prosenttia. Viini on balanssissa eikä alkoholi maistu liikaa, siis täydellinen ruokaviini.”
Allegrinin viinitalon pitkäjänteinen työ laatuviinien parissa on huomattu. Allegrini Amarone 2011 on Italian sommerlieryhdistyksen valinta vuoden 2016 punaviiniksi. Lisäksi viini- ja ruokalehti Gambero Rosso palkitsi Allegrinin vuoden 2016 viinitilaksi.
”Tämä vuosi on ollut meille fantastinen ja kesä oli rypäleille täydellinen. Vuosi 2016 on muistamisen ja maistamisen arvoinen”, Marilisa Allegrini iloitsee.

Mainos, sisältö jatkuu alla

Nostot

84,90€

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa lehti ja liity mukaan Viini-lehden kasvavaan tilaajajoukkoon.

Saat vuosikerran kestotilauksena hintaan 84,90 €. Vuosikerta sisältää 9 lehteä ja lisäetuna 2 erikoisteemanumeroa sekä Viinistä viiniin -vuosikirjan. Lisäetujen arvo on yhteensä 45,70 €.

Tilaa tästä