Leivo itse: Mallaslimppu

Ruoka

Leivän leipominen ei ole vaikeaa, mutta maltti on valttia ja aikaa kannattaa varata. Tällä Antti Vahteran ohjeella onnistut ja saat kerralla 3-4 herkullista mallaslimppua.

Mallaslimppu

5 dl vettä
2 1/2 dl (150 g) leipämallasjauhoja
4 dl piimää
35 g hiivaa
1 1/2 rkl suolaa
1 1/2 dl siirappia
1 1/2 dl kauraleseitä
1 1/2 dl ruisjauhoja
n. 15 dl (1 kg) vehnäjauhoja

Voiteluun:
50 g voita
50 g siirappia

1. Kiehauta vesi isossa kattilassa ja tee koko taikina kattilassa. Nosta kattila liedeltä ja lisää maltaat. Anna imeltyä kannen alla runsas tunti.
2. Lisää kattilaan piimä ja hiiva, lämmitä kädenlämpöiseksi, sekoita hyvin.
3. Lisää muut aineet ja anna kohota lämpimässä paikassa liinan alla.
4. Jaa taikina voideltuihin vuokiin niin, että jokainen vuoka on puolillaan. Anna kohota, kunnes taikina on vuoan yläreunan tasolla.
5. Paista 180-asteisessa uunissa 15 minuuttia, laske lämpötila 120 asteeseen ja jatka paistoa kaksi tuntia.
6. Kuumenna leipien voitelua varten voi ja siirappi kattilassa.
7. Poista leivät vuoista ja sivele leivät siirappivoilla. Paista leipiä vielä uunipellillä 180-asteisessa uunissa 15 minuuttia.

Vinkki: Leipää voi pakastaa ja se säilyy jääkaapissakin kelmuun käärittynä ainakin viikon. Leivän maku paranee pari päivää paistosta.

Mainos, sisältö jatkuu alla

Nostot

84,90€

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa lehti ja liity mukaan Viini-lehden kasvavaan tilaajajoukkoon.

Saat vuosikerran kestotilauksena hintaan 84,90 €. Vuosikerta sisältää 9 lehteä ja lisäetuna 2 erikoisteemanumeroa sekä Viinistä viiniin -vuosikirjan. Lisäetujen arvo on yhteensä 45,70 €.

Tilaa tästä