Laskiaishodarit

Ruoka

Perinteinen laskiaispulla muuntautuu nakkisämpyläksi. Nakkikioskiklassikon makeassa versiossa sämpylä syntyy pakastepullataikinasta ja nakki mantelimassasta, ketsupin korvaa vadelmahillo. Nautitaan kahvin kanssa pulkkamäen jälkeen.

Laskiaishodarit

8 kpl
20 min + 2 h kohottamiseen, paistamiseen

1 pkt pakastepullataikinaa (esim. Vaasan Kotiuunin)
1 muna
3 rkl raesokeria
1 1/2 dl kuohukermaa
1 tl vaniljasokeria
noin 1 dl vadelmahilloa
150 g mantelimassaa

1.Sulata pullataikina pakkauksen ohjeen mukaan.
2. Muotoile taikinasta 8 pitkulaista pientä pullaa. Anna kohota pellillä leivinpaperin päällä vähintään puoli tuntia.
3. Voitele pullat munalla. Ripottele pinnalle raesokeria ja paista 200-asteisessa uunissa 10-15 minuuttia.
4. Vatkaa vaniljasokerilla maustettu kerma vaahdoksi. Laita kermavaahto pursotuspussiin. Laita vadelmahillo toiseen pursotuspussiin.
5. Muotoile mantelimassasta 8 pitkulaista ”nakkia”.
6. Halkaise jäähtyneet pullat, pursota väliin kermavaahtoa. Asettele mantelimassanakki pullan väliin ja pursota vadelmahillosta ”ketsuppiraidat”.

Kahvisuositus:

Burundi Mudusi, Kaffa Roastery.

Voimakas arominen kahvi, jonka intensiivinen marjaisuus sopii hyvin yhteen vadelmahillon kanssa ja korostaa makean mantelimassan makua.

Mainos, sisältö jatkuu alla

Nostot

84,90€

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa lehti ja liity mukaan Viini-lehden kasvavaan tilaajajoukkoon.

Saat vuosikerran kestotilauksena hintaan 84,90 €. Vuosikerta sisältää 9 lehteä ja lisäetuna 2 erikoisteemanumeroa sekä Viinistä viiniin -vuosikirjan. Lisäetujen arvo on yhteensä 45,70 €.

Tilaa tästä