3 viiniä pakkaspäiviin

Viini

Pakkaspäivän jälkeen mieltä ja makuhermoja lämmittävät kolme herkkua Alkon tilausvalikoimasta ja niiden kanssa tuhdit talviruoat.

Sterhuis Chardonnay 2015, Etelä-Afrikka, 29,50 €

Runsas, leveä, erittäin kypsän hedelmäinen, eksoottisia vivahteita tarjoava tuoksu. Siinä on hunajamelonia, makeaa persikkaa ja ananasta. Tuoksua sävyttää myös reilu paahteinen tammisuus ja sen tuomat makean mausteiset vivahteet. Myös maku on runsas ja täyttää tuoksua myötäilevällä aromikkuudellaan suun. Hieman kermainenkin suutuntuma ryhdittyy greippiin vivahtavan hapokkuuden ansiosta. Kokonaisuus kantaa hyvin pitkään maistuvaan, pähkinää ja punaista uuniomenaa muistuttavaan jälkivaikutelmaan.
Ruokasuositus: Runsaan täyteläiset punalihaiset kalat hieman maustetumpinakin versioina. Myös paistettu vaalea liha.

Humilitat* 2012, Espanja, 28,00 €

Erittäin kypsän marjainen tuoksu tuo mieleen hapankirsikan, yrttisyyden, orastavan nahkaisuuden, mausteet ja siinä on myös lämminhenkisyyttä. Keskitäyteläinen maku toistaa tuoksun vivahteikkaan aromimaailman. Maussa on syvyyttä ja herkullista tiiviyttä, vaikka kokonaisuutena se onkin eloisan ryhdikäs. Makua napakoittavat kypsät tanniinit ja lähes hillomaisen kypsä marjainen hapokkuus. Kokonaisuus jättää paahteisen nahkaisen, hieman kukkeankin, vienosti mokkaisen jälkivaikutelman.
Ruokasuositus: Pitkään hautuneet, aromikkaat tummalihaiset pataruoat myös riistasta.

Quinta do Crasto Reserva Old Vines 2013, Portugali, 34,70 €

Muheva, paahteinen, maanläheisen mehevä tuoksu tuo mieleen mustat marjat, kuten karhunvatukan, mustaherukan ja mustikan. Viinissä on myös paahteisuutta, kahvia ja makeita mausteita. Runsas maku toistaa tuoksun tiiviit ja mehevät aromit. Vaikka maku on voimakas, on se kokonaisuutena miellyttävän mehukas. Suutuntuma saa ryhtiä tuntuvista, mutta pehmeistä tanniineista ja herukkaisesta hapokkuudesta. Viini jättää pitkään maistuvan, yrttisen ja savuisen marjaisen jälkivaikutelman.
Ruokasuositus: Tummat lihat ja riista medium-kypsänä tiivismakuisten kastikkeiden kera.

Mainos, sisältö jatkuu alla

Nostot

84,90€

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa lehti ja liity mukaan Viini-lehden kasvavaan tilaajajoukkoon.

Saat vuosikerran kestotilauksena hintaan 84,90 €. Vuosikerta sisältää 9 lehteä ja lisäetuna 2 erikoisteemanumeroa sekä Viinistä viiniin -vuosikirjan. Lisäetujen arvo on yhteensä 45,70 €.

Tilaa tästä