Talviresepti: Fondue

Resepti

Fondue on sveitsiläisten talviruokaa, joka maistuu tukevasti juustolta ja sopii valkoviinin seuraan.

Juusto-fondue

4-5 annosta

250 g gruyere -juustoa
250 g emmental -juustoa
3 dl valkoviiniä
1 1/2 rkl perunajauhoja + 2 rkl valkoviiniä

TAI

2 pkt (á 400 g) valmista fonduesekoitusta pakkauksen ohjeen mukaan

Lisäksi
maalaisleipää
cocktailkurkkuja
hillosipuleita

1. Raasta juustot.
2. Kuumenna viini fonduepadassa tai kattilassa.
3. Lisää juustoraasteet muutamassa erässä kiehuvaan nesteeseen. Sekoita kokoajan.
4. Tee suuruste sekoittamalla perunajauhot ja tilkka valkoviiniä.
5. Sekoita juustomassaa voimakkaasti ja lisää suuruste ohuena nauhana sulan juuston sekaan.
6. Nosta fonduepata tarjolle ja dippaa juustoon leipää ja kasviksia.

 

Viinisuositus:

Steinschaden Grüner Veltliner Löss & Stein 2015

526027, Alkon tuotesivu
Valkoviini / DAC Kamptal / Niederösterreich, Itävalta
Godfried Steinschaden
Grüner Veltliner
9,96 € (0,75 l)
Katso Viinistä viiniin -viiniarvio

Mainos, sisältö jatkuu alla

Nostot

84,90€

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa lehti ja liity mukaan Viini-lehden kasvavaan tilaajajoukkoon.

Saat vuosikerran kestotilauksena hintaan 84,90 €. Vuosikerta sisältää 9 lehteä ja lisäetuna 2 erikoisteemanumeroa sekä Viinistä viiniin -vuosikirjan. Lisäetujen arvo on yhteensä 45,70 €.

Tilaa tästä