Bouquet Club

Klubiviinit: Trendikäs paketti alkuviinejä

31.01.2017 Eeva Turunen

Bouquet Clubin helmikuun klubiviininä on trendikäs paketti alkuviinejä.

Bouquet Club on Viini-lehden klubi harrastajille. Sen jäsenet voivat tilata Antti Rinta-Huumon valitsemia persoonallisia ja laadukkaita klubiviinejä. Tämänkertainen klubiviinipaketti sisältää kolme muodikasta natural-viiniä.

Natural- eli alkuviinit valmistetaan mahdollisimman luonnollisesti. Ne viljellään ilman synteettisiä lannoitteita ja viinin valmistuksessa käytetään vähän tai ei lainkaan sulfiitteja. Viinit tehdään usein esiteollisin menetelmin, esimerkiksi jaloin murskaamalla ja uuttamalla tertut rankoineen. Käyminen tapahtuu villihiivojen voimalla, eikä viinejä useinkaan stabiloida tai suodateta.

Tutustu alkuviinien kiinnostavaan maailmaan!

 

Klasika Pinot Gris 2014, Moravia, Tsekki

Kirkastamaton ja suodattamaton tsekkiläinen pinot gris -viini on runsasvärinen. Viinin tuoksu on leveä ja hedelmäisen mausteinen. Hyvin kypsää persikkaa, aprikoosia ja punaista omenaa – myös pähkinäistä ja hunajaista vivahdetta. Maku on kuiva ja seuraa tarkasti tuoksua. Siitä voi erottaa myös ananaksen, sitruksien ja positiivisessa mielessä hiivaisuuden sekä mineraalisuuden vivahteita. Reilu hapokkuus, makea mausteisuus ja omenainen eloisuus tuovat kokonaisuuteen ryhtiä ja maistuvat pitkään jäntevässä ja hyvin moni-ilmeisessä jälkimaussa.

Kokeile selkeämakuisten, grillattujen vaaleiden liharuokien tai punalihaisten kalojen seuraan. Varo tarjoamista liian viileänä.

Weingut Judith Beck Blaufränkisch 2015, Burgenland, Itävalta

Biodynaamisesti tuotetun viinin akoholi- ja malolaktinen käyminen on läpiviety suurissa puusammioissa ja se on kypsynyt 10 kuukautta tammitynnyrissä. Viinin erittäin mehevä tuoksu tuo mieleen makeat tummat marjat, kuten mustikan, hapankirsikan ja maaperän muhevan multaiset vivahteet. Tuoksua sävyttävät lisäksi yrttiset aromit. Mehukkaan marjaisa, keskitäyteläinen maku toistaa tarkasti tuoksua. Viinin tasaisesta, mutta varsin luonteikkaasta mausta voi erottaa myös herukkaa ja vienoa savua. Herkullisen eloisaa makua ryhdittää pehmeän tanniinisuuden lisäksi ilmava hapokkuus. Kokonaisuus jättää pitkän ja luonteikkaan, kukkaisen parfyymisen ja jopa nahkaisen jälkimaun.

Tarjoa paistetun tai grillatun vaalean lihan kanssa. Myös runsaat pastaruoat. Jäähdytä viiniä hieman ennen tarjoilua.

Bout d’Zan Côtes du Rhône Rouge 2015, Rhone, Ranska

Mielnkiintoisen tuottajan Mas de Libianin viini, josta kolmasosa on kypsynyt vanhoissa tammiastioissa ja loput sementtitankissa. Tuoksussa on tummia marjoja ja paahteisuutta, muistuttaa kukkia ja yrttejäkin, nuorekkaan punaviinin lihaisa tuoksu. Melko runsas maku tarjoilee tuoksun aromien lisäksi hapankirsikkaa, luumua, hentoa nahkaisuutta ja mausteisuutta – jopa salmiakkia. Suutuntumaltaan viini on nuorekas ja sen mausteinen, lähes makean hedelmäinen maku saa ryhtiä pehmeistä tanniineista ja hieman suuta supistavasta hapokkuudesta. Viini jättää rustiikkisen luonteikkaan, yrttisen ja pippurisen, terhakkaan jälkivaikutelman.

Yrttisten, tummien liharuokien, pitkään haudutettujen ja mediumkypsien, seuraan. Tarjoa hieman viilennettynä.


Natural-viinipaketin hinta on 110 euroa / 6 pullon laatikko (hinta sis. verot). Laatikko sisältää kaksi pulloa kutakin viiniä.

Tilaa klubiviinisi täältä. Ostamalla kerralla useamman laatikon saat alhaisemmat kuljetuskustannukset/pullo. Viini-lehti ei toimi kaupan osapuolena. Bouquet Clubin jäsenille suositeltavien viinien myyjänä toimii Viinikellari.com.

Bouquet Club on Viini-lehden ja Viinikellari.comin yhteinen jäsenklubi. Jäsenenä sinulla on mahdollisuus tilata klubi-isäntä Antti Rinta-Huumon valitsemia klubiviinejä. Klubin vuosimaksu on 30 euroa. Jäseneksi voit liittyä täältä.

Huom: Viinien saatavuus on rajallinen ja niiden viimeinen tilauspäivä on 26.2.2017. Viinit toimitetaan maaliskuussa.

Vastaavia artikkeleita

Luonnollisen puolella

17.10.2018 Samuli Pasanen + Kuva Marcela Fae

Sloveniassa oranssin viinin alkulähteillä

14.09.2018 Mika Niiniranta + Kuvat Susa Junnola

Klubiviineissä maistuu suomalainen kädentaito

12.09.2018 Viini-lehden toimitus