viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Opi viineistä

Onko samppanja parempaa magnumpullosta?

01.12.2016 Elisa

Viiniasiantuntijat väittävät, että magnumpulloon pakatut viinit maistuvat paremmilta. Ja erityisen hyviltä maistuvat samppanjat magnumpullosta. Onko näin ja miksi? Samppanja-asiantuntija, Master of Wine, Essi Avellan suosii magnumia (1,5 l pullo) sen hienostuneemman maun, juhlavuuden ja riittoisuuden takia. Samoilla linjoilla on Viini-lehden Antti Rinta-Huumo. Myös hän valitsee magnum-pullon, jos mahdollista. Magnum-pullossa samppanjan maku tulee paremmin oikeuksiinsa kuin 0,75 […]

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Viiniasiantuntijat väittävät, että magnumpulloon pakatut viinit maistuvat paremmilta. Ja erityisen hyviltä maistuvat samppanjat magnumpullosta. Onko näin ja miksi?

Samppanja-asiantuntija, Master of Wine, Essi Avellan suosii magnumia (1,5 l pullo) sen hienostuneemman maun, juhlavuuden ja riittoisuuden takia. Samoilla linjoilla on Viini-lehden Antti Rinta-Huumo. Myös hän valitsee magnum-pullon, jos mahdollista.

Magnum-pullossa samppanjan maku tulee paremmin oikeuksiinsa kuin 0,75 litran pullossa, mutta miksi?
”Pääsyy magnumin maun ylivertaisuuteen on pullon puolet pienempi happimäärä suhteessa sen sisältämään samppanjaan, onhan molemmilla pulloilla samankokoiset kaulat. Magnum-pullossa samppanjalla on merkittävästi vähäisempi taipumus oksidoitua”, Essi Avellan perustelee eroa.

”Magnumin makua parantaa myös samppanjan toinen käyminen, joka tapahtuu vähäisemmän hapen takia myöhemmin ja keskimäärin kahdeksan päivää pidempään kuin perinteissä pullossa”, Avellan jatkaa.

Marraskuun uutuusviinejä maistellessa Antti Rinta-Huumo ihastui André Clouet Grande Réserve Champagne Brut -samppanjaan. Joka ei ole hinnalla pilattu. Puolitoista litraa laatua ja tyyliä kustantaa alle 60 euroa.

andre_clouet_samppanja

samppanja_mumm

Toinen laatujuoma on Maison Mumm -samppanjatalon lippulaiva G.H. Mumm Cordon Rouge Brut, joka voitti hiljattain kultaa magnum-pullojen sarjassa Champagne & Sparking Wine World Championships 2016 (CSWWC) -kilpailussa.

Tarjoile samppanja oikein:

Jäähdytä samppanjaa muutama tunti jääkaapissa – ei kuitenkaan pakastimessa. Ihanteellinen lämpötila on noin 8 astetta.
Oikeanmuotoisessa lasissa sekä samppanjan kuplat että maku pääsevät oikeuksiinsa. Valitse laakean lasin sijaan suurikokoinen tulppaaninmallinen lasi.
Kaada samppanja varovasti lasiin valuttaen, kuplat säilyvät paremmin.
Pidä lasia kiinni varresta, jotta käden lämpötila ei lämmitä juomaa.

Lue lisää

Avaa viinipullo tyylillä! Näin korkkaat pikkujoulut

22.11.2023 Video Splendido Food + Kuva Shutterstock

Taianomaisiin kesähetkiin: Viinilehden Vuoden samppanja -hopeamitalisti ja upea rapukääretorttu

Kaupallinen yhteistyö

29.05.2023 Viinilehden toimitus

Lasissa kuohuu voittaja! Viinilehden Vuoden kuohuviini ja Vuoden samppanja on valittu

28.02.2023 Viinilehden toimitus + kuva Olli Häkkinen + tyyli Jenni Juurinen

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä