Vuoden 2016 valko- ja punaviini valittu!

Vuoden viinit

vuoden_viinit_2016_logoViini-lehden vuoden valkoviini on hedelmäinen ja sitruunaisen hunajainen riesling Alsacesta. Vuoden punaviiniksi valittiin paahteisen ryhdikäs cabernet sauvignon Argentiinan Mendozasta.

Viini-lehti valitsi Vuoden valko- ja punaviinin nyt jo 13:nen kerran. Vuoden valkoviini on Gisselbrecht Riesling Grand Cru Muenchberg 2013. Voittajaviini on klassinen, hillityn tyylikäs ja moniulotteinen riesling, joka hurmaa hienostuneisuudellaan. Vuoden punaviiniksi valikoitui Luigi Bosca Cabernet Sauvignon 2013. Se on nuorekkuudestaan huolimatta poikkeuksellisen harmoninen, klassisia vivahteita tarjoava uuden maailman cabernet sauvignon.


Vuoden valkoviini

Gisselbrecht Riesling Grand Cru Muenchberg 2013

591987, Alkon tuotesivu
Valkoviini / AC Alsace Grand Cru / Alsace, Ranska
Willy Gisselbrecht
Riesling
19,99 € (0,75 l)
Katso Viinistä viiniin -viiniarvio

Sitruunaisen hunajainen riesling Alsacesta

Voimakas ja kuiva, varsin runsas maku seuraa aromeiltaan vahvasti vahamaista ja kukkaista tuoksua. Viiniä sävyttää myös kypsiä limettejä ja sitruunoita muistuttava hedelmähapokkuus, mikä nostaa veden kielelle. Ruokasuositus: Aromaattiset kala- ja kasvisruoat. Myös hieman mausteisemman ruoan seuraksi.


Vuoden punaviini

Luigi Bosca Cabernet Sauvignon 2013

430377, Alkon tuotesivu
Punaviini / Mendoza / Argentiina
Luigi Bosca
Cabernet Sauvignon
16,90 € (0,75 l)
Katso Viinistä viiniin -viiniarvio

Tammisen paahteinen cabernet sauvignon Mendozasta

Kypsän marjainen tuoksu, jossa tammista paahteisuutta. Maku on suuntäyttävän runsas ja särmikäs. Lämminhenkinen ja hedelmäinen viini, jonka maku seuraa tammisen paahteista, lähes makeaa tuoksua. Ruokasuositus: Selkeämakuiset tummat lihat ja suurriista.


pokku_anaViini-lehden Juha Berglund ja Antti Rinta-Huumo maistelevat ja arvioivat viinejä pitkin vuotta Viinistä viiniin -kirjaa ja Viini-lehden uutuusarvioita varten. Kaikki viinit maistellaan sokkona. Lajinsa parhaat viinit päätyvät Vuoden viini -ehdokkaiksi. Finalistien valitsemisen jälkeen viinejä arvioidaan vielä useampaan kertaan niin, että niiden alkuperä on tiedossa.

Vuoden punaviinin tuottaja palkittiin nyt toista kertaa peräkkäin. Vuosi sitten Luigi Boscan voittajaviini oli valmistettu Cabernet Franc -lajikkeesta.

Viini-lehden Vuoden viini -valinnoissa korostuu saavutettavuus. Ehdokkaat valitaan korkeintaan 30 euroa maksavien Alkon vakiovalikoiman viinien joukosta. Mukaan ei oteta kertaeriä, jotta varmistutaan siitä, että voittajat ovat kuluttajien saatavilla. Nämä kriteerit karsivat tänäkin vuonna finalistien joukosta useita erinomaisia viinejä.

Myös yleisö sai äänestää Vuoden viiniä. Punaviiniksi äänestettiin Luigi Bosca Cabernet Sauvignon. Paras valkoviini sen sijaan oli niukasti toinen kuin Berglundilla ja Rinta-Huumolla: Cono Sur Single Vineyard Block 23 Riesling 2016.


Yleisön valkoviinisuosikki

Cono Sur Single Vineyard Block 23 Riesling 2016

578227, Alkon tuotesivu
Valkoviini / DO Valle del Bio-Bio / Bío Bío, Chile
Viña Cono Sur
Riesling
13,50 € (0,75 l)
Katso Viinistä viiniin -viiniarvio

Intensiivinen ja ryhdikäs chileläinen riesling

Pirteä, eloisan raikas tuoksu. Puhdaspiirteinen, lähes kuiva maku on hedelmäisyydeltään hyvin runsas. Viinin intensiivinen makukokemus saa ryhdin raikkaasta, hieman suuta supistavasta, sitruksisesta hapokkuudesta. Ruokasuositus: Kala- ja äyriäisruoat ja aromaattiset salaatit. Myös herkullinen aperitiivi.


Ääniä tuli yhteensä 6 500. Pääpalkinnon, 12 kappaletta Riedel-viinilaseja, voitti Eira Arala, Klaukkala. Onnea voittajalle!

Aiemmin tänä vuonna Berglund ja Rinta-Huumo ovat jo valinneet vuoden roseeviinin, kuohuviinin ja samppanjan sekä parhaan punaisen ja valkoisen hanaviinin.

Mainos, sisältö jatkuu alla

Nostot

84,90€

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa lehti ja liity mukaan Viini-lehden kasvavaan tilaajajoukkoon.

Saat vuosikerran kestotilauksena hintaan 84,90 €. Vuosikerta sisältää 9 lehteä ja lisäetuna 2 erikoisteemanumeroa sekä Viinistä viiniin -vuosikirjan. Lisäetujen arvo on yhteensä 45,70 €.

Tilaa tästä