Juhlaherkku: Rapusuupalat itämaisittain

Resepti

Uusi vuosi otetaan vastaan pikkuisia suupaloja nautiskellen. Itämaiset jättiravut tarjoillaan lusikoista ja nautitaan parfyymisen muscat-viinin kera.

Itämaiset jättiravut

10 annosta
gluteeniton, maidoton, munaton
20 min + 2 h marinointiin

10 kpl jättiravunpyrstöjä (kuorittu, raaka)

Marinadi:
noin 3 cm pala inkivääriä
2 valkosipulinkynttä
1/2 punainen chili (mieto)
2 limettiä
2 rkl soijakastiketta (gluteeniton)
6 rkl oliiviöljyä
1 rkl seesamiöljyä
2 tl kookospalmusokeria (tai fariinisokeria)
1/2 tl (meri)suolaa

Mangosalaatti
1 mango (napakka)
1 kurkku
4 kevätsipulin vartta
1/2 tl (meri)suolaa
1 rkl oliiviöljyä
1 tl seesaminsiemeniä

1. Kuori ja viipaloi inkivääri sekä valkosipulit. Leikkaa chili ohuiksi suikaleiksi.
2. Valmista marinadi sekoittamalla kaikki ainekset keskenään.
3. Kaada marinadi rapujen sekaan ja anna maustua jääkaapissa vähintään 2 tuntia tai seuraavaan päivään.
4. Nostele ravut marinadista ja paista kuumalla pannulla noin 30 sekuntia/puoli. Nosta lautaselle jäähtymään.
5. Valmista mangosalaatti. Kuori kurkku ja poista siemenet. Leikkaa mango ja kurkku pieniksi kuutioiksi. Leikkaa sipulinvarret silpuksi.
6. Sekoita salaatin kaikki ainekset keskenään.
7. Asettele ravunpyrstöt lusikoille tai pieniin kippoihin, nostele mukaan mangosalaattia.

Vinkki: Rapujen lisukkeeksi sopii mangosalaatin sijaan myös chilillä maustettu majoneesi.

Viinisuositus:

Dopff & Irion Cuvée René Dopff Muscat 2015

573527, Alkon tuotesivu
Valkoviini / AC Alsace / Ranska
Dopff & Irion
Muscat
12,99 € (0,75 l)
Katso Viinistä viiniin -viiniarvio

Paistettu jättirapu saa herkullista mausteisuutta viinin sitruksisista ja mineraalisista sävyistä. Viinin kukkainen parfyymisyys sointuu mukavasti annoksen mausteisuuden kanssa. Mangosalaatin kurkun ja kevätsipulin makumaailma toimii erinomaisesti viinin vienon yrttisyyden kera. Tasapainoinen kokonaisuus.

Mainos, sisältö jatkuu alla

Nostot

84,90€

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa lehti ja liity mukaan Viini-lehden kasvavaan tilaajajoukkoon.

Saat vuosikerran kestotilauksena hintaan 84,90 €. Vuosikerta sisältää 9 lehteä ja lisäetuna 2 erikoisteemanumeroa sekä Viinistä viiniin -vuosikirjan. Lisäetujen arvo on yhteensä 45,70 €.

Tilaa tästä