3 x kuorrute kinkulle

Ruoka

Joulukinkku on joulupöydän kunkku. Tänä vuonna kunkku saa erilaisen kruunun. Tässä kolme vinkkiä kinkun kuorrutukseen.

1. Perinteinen sinappihuntu kinkulle

1 dl sinappia
noin 1/2 dl korppujauhoja
2 rkl kokonaisia neilikoita

Poista paistetusta kinkusta verkko, kamara ja osa silavasta. Voitele sinapilla ja ripottele korppujauhot kinkun pintaan. Pistele neilikat kinkkuun ja kuorruta 250-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia, kunnes pinta saa väriä.

2. Pestokuorrutus kinkulle

noin 1 dl punaista pestokastiketta
1 dl parmesaaniraastetta
1 dl pinjansiemeniä

Voitele paistettu kinkku pestokastikkeella. Ripottele pintaan juustoraastetta ja painele pinjansiemenet kevyesti kiinni kinkkuun. Kuorruta 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia, kunnes kuorrute saa hieman väriä.

3. Piparikuorrute kinkulle

1 keltuainen
2-3 rkl sinappia
1 dl piparimurua

Sekoita keltuainen ja sinappi keskenään. Poista paistetusta kinkusta verkko ja nahka. Voitele kinkku sinappiseoksella. Ripottele pintaan piparkakkumurskaa. Kuorruta kinkkua 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.

Mainos, sisältö jatkuu alla

Nostot

84,90€

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa lehti ja liity mukaan Viini-lehden kasvavaan tilaajajoukkoon.

Saat vuosikerran kestotilauksena hintaan 84,90 €. Vuosikerta sisältää 9 lehteä ja lisäetuna 2 erikoisteemanumeroa sekä Viinistä viiniin -vuosikirjan. Lisäetujen arvo on yhteensä 45,70 €.

Tilaa tästä