Artikkelit

Klubiviinit: Masin harvinaisia palsta-amaroneja

22.11.2016 Mikko

Bouquet Clubin marraskuun klubiviinit ovat Masin viinitalon huippuamaroneja. Kiirehdi: viinit ovat harvinaisuuksia ja erä on poikkeuksellisen rajattu.

Bouquet Clubin marraskuun klubiviinit ovat Masin viinitalon huippuamaroneja.

Italian maineikkaisiimpiin viinitaloihin lukeutuva Masi on pioneeri palsta-amarone-viinien tuotannossa. Talo aloitti tuottamaan palstaviinejä 1950-luvulla osoittaakseen viininystäville ympäri maailman, miten eri palstojen terroir ja luonteenpiirteet vaikuttavat lopulliseen viiniin. Näiden Corvina-, Rondinella- ja Molinara-lajikkeista valmistettujen viinien tuotanto on hyvin pientä ja niiden saatavuus poikkeuksellisen rajoitettu. Nyt sinulla on mahdollisuus tilata näitä maailmalla erittäin haluttuja viinejä kotiovelle toimitettuna.

Laatikon hinta on 469 euroa ja se sisältää yhteensä 6 pulloa seuraavia viinejä. Päälle tulevat toimituskustannukset.

klubarit_8Masi Mazzano 2009 (2 pulloa)

Rypäleet viiniin on poimittu yhdeltä Valpolicellan alueen korkeimmalla sijaitsevalta tarhalta, Mazzanolta. Viinin hieman kehittyneestä ja monipuolisesta aromimaailmasta voi erottaa kirsikkaa, herukkaa, hieman kuivahtanutta luumua, orastavaa nahkaisuutta ja paahteisuutta. Maku on täyteläinen, mutta suutuntumaltaan eloisan raikas. Tuoksun monivivahteisten aromien lisäksi maussa on savuisuutta, vadelmahilloa ja yrttejä. Runsas suutuntuma on raikkaan hapokkuuden ja kypsien tanniinien ansiosta hyvin eloisa ja täyteläisyydestään huolimatta raikas. Kokonaisuus jättää hieman suuta kuivattavan ja vienon nahkaisen, mokkaisen, paahteisen mausteisen – jopa mustikkaisen ja erittäin pitkän, nahkaisenkin jälkivaikutelman.

Ruokasuositus: Voit nauttia viinin jo nyt suolaisten, kovien juustojen tai aromikkaan tumman lihan, kuten karitsan tai riistan seurassa.

Tuottajan mukaan viini kestää varastointia 35–40-vuotiaaksi saakka.

Masi Vaio Armaron Serego Alighieri 2011 (2 pulloa)

Tiivis, tummasävytteinen, tuore, mutta moniulotteinen tuoksu tuo mieleen makean kirsikan, viikunan ja tumman, hieman kuivatun luumun. Runsas ja suuntäyttävä maku on aluksi lähes makean hedelmäinen. Tuoksun aromit seuraavat läheisesti makuun. Muhevasta suutuntumasta voi lisäksi aistia savua ja tuntuvaa yrttisyyttä. Viinin runsaat, mutta pehmeät tanniinit kantavat paksua makua hennon kukkaiseen, lakritsiseen ja makean mausteiseen, pitkään, hennon nahkaiseen jälkivaikutelmaan.

Ruokasuositus: Nyt nautittuna tarjoa viini selkeämakuisen, mutta aromikkaan tumman lihan tai riistan kera. Myös kovat ja hyvin suolaiset juustot toimivat.

Tuottajan mukaan viinin maku ja aromit kehittyvät suotuisasti vielä pitkän ajan ja sitä voi varastoida aina 25–30-vuotiaaksi saakka.

Masi Campolongo di Torbe 2009 (2 pulloa)

Erittäin hienostuneesti kehittynyt, monivivahteinen, syvä tuoksu tuo mieleen kuivattujen hedelmien, kuten viikunan, taatelin ja luumun lisäksi makeiden mausteiden, kuten vaniljan ja kanelin vivahteita. Maku on täyteläinen, sekin viehättävästi kehittynyt ja toistaa tarkasti tuoksun aromit. Viinissä on lisäksi tuntuvaa, makeaa hapankirsikkaa, suklaata, pähkinää ja mantelia, sekä orastavaa nahkaisuutta. Suutuntumaltaan aluksi pehmeä ja lähes makea maku saa ryhdin runsaasta, mutta kypsästä tanniinisuudesta, joka yhdessä kirsikkaisen hapokkuuden kanssa kantaa kokonaisuutta erittäin pitkään, suklaiseen jälkivaikutelmaan.

Ruokasuositus: Nauti nyt aromikkaan, selkeämakuisen tumman lihan ja riistan kanssa.

Tuottajan mukaan viini kestää varastointia aina 35–40-vuotiaaksi saakka.


Tilaa klubiviinisi täältä. Ostamalla kerralla useamman laatikon saat alhaisemmat kuljetuskustannukset/pullo. Viini-lehti ei toimi kaupan osapuolena. Bouquet Clubin jäsenille suositeltavien viinien myyjänä toimii Viinikellari.com.

Bouquet Club on Viini-lehden ja Viinikellari.comin yhteinen jäsenklubi. Jäsenenä sinulla on mahdollisuus tilata klubi-isäntä Antti Rinta-Huumon valitsemia klubiviinejä. Klubin vuosimaksu on 30 euroa. Jäseneksi voit liittyä täältä.

Huom: Viinien saatavuus on rajallinen ja niiden viimeinen tilauspäivä on 27.11.2016.

Vastaavia artikkeleita

Amaronea takkatulen ääressä

02.11.2018 Ulla Häkkinen

Klubiviineissä maistuu suomalainen kädentaito

12.09.2018 Viini-lehden toimitus

Klubiviinit: Punaista luonteikkuutta Minervois’ta

08.02.2018 Eeva Turunen