Alkuviiniä suoraan tynnyristä ravintolapöytään

Ravintolat

Ravintola Roster Helsingissä tarjoaa tällä viikolla alkuviiniä suoraan tynnyristä asiakkailleen. Viinimaailmaan ehdottomimpiin alkuviinituottajiin lukeutuva Sébastien Riffault saapuu Ranskan Sancerresta ja tuo mukanaan 225 litraisen tammitynnyrin viiniään.

sebastien-riffault-ja-roster-helsinki-tynnyri-kuva-rosterhelsinkiViinitynnyrinsä kanssa Suomeen saapuva Sébastien Riffault tekee viininsä niin luonnollisesti kuin mahdollista: pellot kynnetään hevosilla, rypäleet poimitaan käsin ja viini kypsyy ilman lisäaineita. Näin hän saa viineihinsä esiin alueensa viljelysmaan ja koko viiniä ympäröivän ekosysteemin kaikki ominaisuudet.

Viinitynnyri avataan perinteisin menoin keskiviikkona 9.11. Ravintola Rosterissa. Rosterin keittiöpäällikkö Kari Aihinen on rakentanut valkoviinin ympärille kolmen ruokalajin tynnyrimenun, jota tarjoillaan niin kauan kuin viiniä tynnyristä riittää.

”Alkuviineissä hienointa on niiden autenttisuus. Niitä voi vihata tai rakastaa, mutta kylmäksi ne eivät jätä ketään. Uskallan sanoa, että tätä sancerrelaista tullaan rakastamaan”, jatkaa Paul Hickman ja arvelee 225 litran tynnyrillisen Sancerren sauvignon blancia kestävän lauantaihin saakka.

Viinitynnyri tuotetaan Roster Helsinkiin yhteistyössä luonnonmukaisesti tuotettuihin viineihin erikoistuneen ja Sébastien Riffaultin viinejä Suomessa edustavan Bioviini Oy:n kanssa.

Tynnyrimenu 49 €, Alkaen 9.11 Ravintola Roster

Mainos, sisältö jatkuu alla

Nostot

84,90€

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa lehti ja liity mukaan Viini-lehden kasvavaan tilaajajoukkoon.

Saat vuosikerran kestotilauksena hintaan 84,90 €. Vuosikerta sisältää 9 lehteä ja lisäetuna 2 erikoisteemanumeroa sekä Viinistä viiniin -vuosikirjan. Lisäetujen arvo on yhteensä 45,70 €.

Tilaa tästä