Flow Festival: Kukkakaalia ja hunajaolutta

Tapahtumat

Flow Festival kerää musiikin ja ruoan suunnannäyttäjät täksi viikonlopuksi Helsingin Suvilahteen.  Viini-lehti poimi festivaaliherkut, joilla erottuu massasta.

CormickGrillattu kokonainen kukkakaali

Helsingin Kanavarantaan alkukesällä avautunut Holiday on hurmannut paitsi terassillaan myös grillatuilla kukkakaali-annoksillaan. Richard McCormick (kuvassa) työsti Flow Festivaalille ateriasta mustikka-tahinivaahdolla höystetyn version.

McCormick kertoo, että idea grillatusta kukkakaalista annoksen pääraaka-aineena on peräisin Tel Avivin -matkalta. Mustikka-tahinikastikkeen hän loi Flow-yleisöä varten.

”Se on hullu yhdistelmä, mutta sopii erinomaisesti juuri tänne.”

Date & Kale -kojulla myytävä Dancing Flower -annos on runsas ja maukas. Päälle ripoteltu sesam-kukkasirote tekee siitä jopa kauniin. 12 euron annoksesta on riittävästi kahdelle pikkunälkään tai jaettavaksi lisukkeena isommallekin ryhmälle.


Viini2Viinejä Pohjois-Afrikasta

Flow Festivalin viinibaari on ristitty suurelle yleisölle tutun aussiviinin mukaan, mutta tarjolla on myös harvinaisempia tunisiaisia ja marokkolaisia viinejä. Ne sopivat hyvin tapahtuman välimerellisten ruokien seuraan.

Marokkolainen Les Trois Domaines Blanc on valmistettu Sauvingnon Blanc-, Ugni Blanc- ja Clairette-rypäleistä. Ugni Blanc tunnetaan paremmin italialaiselta nimellään Trebbiano.

Viini on parhaimmillaan jääkylmänä, ja tarjoilija lisääkin lasiin huomaavaisesti jääpalan.


KahviKun tavallinen kahvi ei riitä

Kylmän kahvin suosio jatkuu. Paulig markkinoi Flowssa uutuuttaan Cold Brew Coffee. Olutpulloon pakatusta kylmäuutetusta kahvista on tarjolla myös lakritsilla maustettu versio. Jos sekin tuntuu liian valtavirtaiselta, kokeile Cargon pakuri-jääkahvia.

Cargon ravintolapäällikkö Mari Ghenoun (kuvassa) kertoo, että isossa mukissa on 2/3 Johan & Nyströmin vaaleapaahtoista kahvia ja 1/3 pakurilientä. Molemmat on keitetty erikseen, sekoitettu ja viilennetty. Maku on hieman tavallista kahvia kitkerämpi, mutta mukiinmenevä. Luomuvaihtoehto Red Bullille ja muille energiajuomille!


bisseHunajaolutta Ahvenanmaalta

Flow Festivalin virallinen yhteistyökumppani on Lapin Kulta. Festivaalilta löytyy kuitenkin myös pienempien panimoiden tuotteita. Stadin panimo sijaitsee keskellä festivaalialuetta ja pitää baariaan auki myös tapahtuman aikaan. Kokeile esimerkiksi Pacific IPL:ää, joka on maukas India Pale Lager -olut.

Polar Monkeysin (kuvassa) tiskillä on tarjolla muun muassa uusiseelantilaisen Monteith’sin oluita ja ahvenanmaalaisen Stallhagenin Honungsöliä. Hinnat ovat euron pari kalliimpia kuin muualla festivaalialueella, mutta toisaalta maussakin on eroa. Stallhagenin mainoslause sanoo sen selvällä ruotsin kielellä: Drick mindre, drick bättre!


JäätelöJäätelö joka ei jätä kylmäksi

Tämän vuoden Flow Festivalin ruokatarjonnassa korostuu vegaanisuus – myös jälkiruoissa. 3 Kaverin Jäätelö paiski ylitöitä, jotta se saisi tarjolle kolme vegaanijätskiä. Niitä ei tietenkään saa vielä mistään muualta kuin Flowsta.

Kookoskermapohjaan tehtyjen jäätelöiden makuina ovat kookos, suklaa ja minttu-suklaa, joka on ehdottomasti kokeilemisen väärti. Maut ovat herkullisen tuhteja. Pieni jäätelötehdas haluaa tehdä jätskejä, jotka jakavat mielipiteitä.

”Mieluummin överit kuin vajarit”, jäätelöyrittäjä Heikki Huotari sanoo.

Mainos, sisältö jatkuu alla

Nostot

84,90€

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa lehti ja liity mukaan Viini-lehden kasvavaan tilaajajoukkoon.

Saat vuosikerran kestotilauksena hintaan 84,90 €. Vuosikerta sisältää 9 lehteä ja lisäetuna 2 erikoisteemanumeroa sekä Viinistä viiniin -vuosikirjan. Lisäetujen arvo on yhteensä 45,70 €.

Tilaa tästä