Ravintolassa: Holiday

Ravintolat

Helsinkiin syntyy uusia ravintoloita kiihtyvään tahtiin. Tulokkaista joku on aina muita enemmän pinnalla. Juuri nyt suursuosikkina paistattelee Katajanokan Holiday terasseineen – eikä suotta.

viini_0516_ravintolat_holiday

★★★★★

Ruoka ja viini: Holidayn listaa hallitsevat kala, äyriäiset, kasvikset ja yllättävät yhdistelmät. Liharuokia ei tarjolla ole lainkaan. Ensivaikutelma on häkellyttävän eksoottinen, mutta annosten pääraaka-aineet johdattavat jäljille ja helpottavat valintaa. Siispä: graavilohta, vihreää chiliä, retiisiä, oliiviöljyä, kurkkua, greippiä ja minttua. Mikä tuoreus, mikä raikkaus – upeat maut!

Entäpä tämä? Burrata-tuorejuustoa, tomaattipestoa, basilikaa ja talon leipää. Kerrassaan makoisaa ja myös ruokaisaa.

Vaikka lista ei erittele alkuruokia ja pääruokia, päätämme juhlistaa vielä annoksella paistettua mustekalaa uusien perunoiden, perunasalaatin, vihannesten ja furikake-mausteen kanssa. Valitsemme myös hienosti maustetun pasta-annoksen, jossa on jättikatkarapuja ja sinisimpukoita. Kuulostaa paljolta, mutta hyvin kävi kaupaksi. Ei jäänyt nälkä, mutta ei liioin tullut ähky.

Aterian aluksi nautimme itävaltalaisen Weingut Müller Grossmannin Zweigelt-lajikkeesta valmistettua roseeta. Viini oli tasapainoinen, lähes pirskahtelevan hapokas ja mukavan mineraalinen. Pian kippistelyn jälkeen päätimme pitää koko pullollisen. Itävaltalaisrosee näyttää löytäneen yleisönsä, sillä seuraavalla kerralla viini oli myyty loppuun. Tilalle tarjottiin provencelaista roseeta, joka sai raadiltamme itävaltalaista pienemmät pisteet. Joka tapauksessa kaksi käyntiä Holidayssa vahvisti käsitystä, että suomalaiset ovat vihdoin löytäneet roseeviinin kesäisten ruokien kaveriksi. Holiday tarjoilee viinin tavallisista vesilaseista. Myös muu astiasto on ronskia.

Holidayn keittiö ei edusta mitään tiettyä ruokakulttuuria. Sitä voisi kutsua vaikkapa välimerelliseksi skandinaavisella höysteellä. Kokeilla on selvästikin kokemusta suomalaisittain harvinaisista raaka-aineista, jotka yllättävän harva ravintola on löytänyt.

Tunnelmaa on pakko kehua, niin hyvin auringossa lekottelevat asiakkaat ja henkilökunta viihtyvät yhdessä. Terassi on aurinkoisella säällä keskiviikosta lauantaihin aina täynnä väkeä.

Viinilista: Enemmistö vanhaa maailmaa ja valkoviinejä. Tärppinä André Clouet’n Pinot Noir -samppanja 65 e / pullo. Useita pienpanimo-oluita.

Hinnat: Edullisin ruoka 14 e, kala- ja äyriäisruoat 16–26 e. Viinit laseittain 7–10 e, pullot 39–68 e. Oluet 7–9 e.

HOLIDAY BAR, KANAVARANTA 7, HELSINKI

Arvio: Seppo Määttänen
Kuva: Tuukka Ylönen

Mainos, sisältö jatkuu alla

  • Yksi kommentti artikkeliin ”Ravintolassa: Holiday

    1. Excellent website you have here but I was wanting to know if you knew of any community forums that cover the same topics talked about here? I’d really love to be a part of community where I can get opinions from other experienced individuals that share the same interest. If you have any rescmmendationo, please let me know. Cheers!

    Kommentoi

    Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Nostot

84,90€

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa lehti ja liity mukaan Viini-lehden kasvavaan tilaajajoukkoon.

Saat vuosikerran kestotilauksena hintaan 84,90 €. Vuosikerta sisältää 9 lehteä ja lisäetuna 2 erikoisteemanumeroa sekä Viinistä viiniin -vuosikirjan. Lisäetujen arvo on yhteensä 45,70 €.

Tilaa tästä