Kuivasta valkoisesta portviinistä ja tonic-vedestä sukeutuu raikas drinkki.
Portossa portviiniä nautiskellaan hellepäivinäkin. Kaupungin parhaan portonicin, portugalilaisittain porto tónicon, tekee Cantina 32. Entisessä tehdasrakennuksessa toimiva ravintola tarjoilee portugalilaisia herkkuja kansainvälisellä säväyksellä.
Perinteinen portonic syntyy, kun portviiniin lisätään tonic-vettä, sitruunaviipale ja jäitä. Cantina 32:n omasta reseptistä sitruuna on jätetty pois. Muutama tippa angostuuraa syventää makua. Juoma viimeistellään mintunlehdillä ja appelsiinikuorella.
Portviinidrinkki sopii aperitiiviksi.
Porto tónico
5 cl kuivaa valkoista portviiniä
tonic-vettä
5-6 tippaa angostuuraa
6-7 ohutta suikaletta appelsiinikuorta
mintunlehtiä
jäitä
Täytä lasi jäillä. Lisää portviini, appelsiininkuoret, mintunlehdet sekä angostuura. Täytä lasi tonic-vedellä. Sekoita kevyesti lusikalla.
Teksti: Anna Pöysä
Kuva: Ea Söderberg